Thursday, January 11, 2018

Flöjten till Astrid

När jag stickat klart min egen Flöjten hade jag en hel del garn kvar utav gradienterna i oket. Så då var det klart att Astrid också skulle få sig en flöjt! Som alla Karin Westrands mönster är det välskrivet och en fröjd att sticka efter. 

Jag stickar och syr hellre för stora kläder än för små till Astrid så jag valde storlek 6-7år. Då passar den länge, och skulle projektet bli liggande i stickkorgen (som ju händer ibland) så gör det inget heller. 

Försökte få Astrid att modella koftan men det går verkligen inte just nu. Dels vill hon absolut välja kläder själv och mina förslag om en utstyrsel som kanske skulle passa just denna koftan bättre gick inte fram om en säger så. Sen skulle bara hälften av knapparna vara knäppta och hon räcker ut tungan/gör grimaser på ALLA bilder. Ge mig styrka någon. Och då är detta ett av få fall där hon över huvud taget går med på att vara med på kort. I 9 fall av 10 nuförtiden säger hon bara blankt nej (vilket jag förstås respekterar). 

Koftan sitter i alla fall bra, Astrid gillar den (har sålt in den som prinsesstårte-koftan) och den har använts flera gånger redan. Kanske kan jag få till bättre bilder på den framåt våren. 

Och just det, garnet är Rosy Green Wool sport. Gradienterna är färgade av Dandelion-Anna och det blågröna av mig. 

3 comments:

Cecilia N said...

Och vad gör det att hon räcker ut tungan?
Det gjorde ju Einstein också på en berömd bild.

Fin kofta.

Huldr said...

Jeg likte bildene jeg :) Astrid er uten tvil en ung dame med egne meninger! Nydelig kofte, fantastiske farger!

Ulla Wennberg said...

Bilden/koftan är underbar även med tunga!