Tuesday, January 23, 2018

Hur gick det med prickarna?

Minns ni min första Teahouse dress som jag sydde förra sommaren? Om någon vill läsa mer om den finns det ett helt blogginlägg här

Till den här klänningen använde jag ett viskostyg som jag själv målade vita prickar på, inspirerad av ett Nani iro tyg. Så nu tänkte jag att vi skulle ta och kolla på hur prickarna mår såhär ett halvår senare!

De mår nämligen inte alls bra... Det tog bara en tvätt så började de flagna. Tidigare har jag tryckt på bomullstyg, både vävt och trikå, och det har hållt jättebra genom många tvättar. Visst blir de blekare efter hand (särskilt Astrids kläder som tvättas ofta) men inte alls på det här viset. Verkar som att det fäster sämre på halt viskos än på bomull. 

På avstånd syns det inte jättetydligt, men jag har ändå ingen större lust att använda den. Den får åka till Emmaus istället! 

Det är ju förstås trist att det inte gick bra, men jag hade roligt när jag sydde den, väldigt roligt när jag fotade den och jag lärde mig något på vägen. Så det känns faktiskt inte så jobbigt. Jag har ju en precis likadan svart också som jag gillar skarpt, det är bra! 

3 comments:

Anonymous said...

Hej!
Kul att det går så framåt i din sömnad :)
Men jag hoppas att du la klänningen i rätt sopkärl och inte skänkte den till Emmaus.
För... om du själv inte vill gå i en flagande klänning varför tror du att någon annan vill det?
Emmaus kommer inte sälja den eller skänka den vidare utan det blir bara en kostnad för dem som tas från deras välgörenhetsarbete.
Ibland blir det fel med färgning etc och man lär av sina misstag och det är bra våga vara kreativ och utvecklas.
Tyvärr innebär det ibland att konstatera att det blev mindre bra och det får åka till åtevinningsstationen istället.
Lycka till med din vårplan, du har redan gjort mycket fint!
AnnCharlotte

Clara said...

AnnCharlotte: superbra att du tar upp att man inte ska skänka trasiga eller på annat sätt oanvändbara plagg! Gällande den här klänningen så tog jag beslutet att skänka den till Emmaus eftersom jag tänkte att någon annan ev kunde tycka att den var fin ändå, tex någon som inte visste att prickarna inte skulle se ut så. Och faktiskt har flera personer som läst inlägget hört av sig och frågat om de fått köpa klänningen av mig istället, vilket en person också gjorde. Hon blev jättenöjd med den, bevis på att det som i mina ögon var ett misslyckande inte var det för henne.

Jag har själv jobbat på Emmaus (är född och uppväxt i Emmaus Björkå by) så second hand ligger mig varmt om hjärtat! Och efter att ha jobbat i klädsorteringen där tror jag att jag är rätt bra på att avgöra vad som ska läggas i containern och vad som ska läggas i soporna :).

Anonymous said...

Vilken kanonbra lösning :)
AnnCharlotte