Monday, February 19, 2018

Bh-experiment

För kanske två år sen testade jag att sy en bh och den blev så fruktansvärt ful. I efterhand är det synd att jag inte sparade bilder på den för att se hur mina kunskaper utvecklats! Den var dock så ful att jag i vredesmod kastade den i papperskorgen. 

Mitt första försök denna gången blev en rätt enkel Bralette. Jag kände att jag behövde lite mer kunskap och köpte en kurs på Craftsy om just hur man syr en enkel Bralette. För mig som har mycket lättare att följa med i bilder och film än i skriven text kändes det värt dom pengarna och jag tycker jag lärde mig en hel del. Spetsen kommer från B-Wear och inuti fodrade jag den med vanlig bomullstrikå eftersom det känns skönt mot huden. Vet dock inte om jag egentligen borde haft något stadigare för bättre stöd? Den här är för liten för mig tyvärr så kan inte riktigt utvärdera men en kompis som provade den tyckte den var superskön! 

Efter braletten fick jag mersmak och gav mig på en Watson bra, vilket är samma mönster som jag för två år sen totalt misslyckades med. Den är fortfarande rätt enkel i sin konstruktion men det är trots allt lite pilligt att passa in kuporna när nederdelen är rundad, jämfört med den ovan där allt är rakt.

Den här är helt enkelt en skiful testbh. Jag är inte särskilt förtjust i den gröna spetsen, det grå tyget under är en slaktad t-shirt som råkade finnas till hands och jag orkade inte gå och köpa matchande grön tråd. Resultatet: mycket fult. Men fult på ett annat sätt än för två år sen, då misslyckades jag med sömnaden medan jag nu framförallt är missnöjd med färgerna och tråden. Sömnaden däremot får godkänt. Så nu ska jag våga mig på att sy en Watson i lite bättre material!

6 comments:

Josefine said...

Jag tycker inte alls den ser skitful ut! Okej, fattar att färgerna kanske inte var toppen, men modellen och sömnaden ser ju hur bra som helst ut. Jag vill också lära mig mer om underklädes-sömnad och har funderat på att köpa just watson bra-mönstret, tycker den är så fin!

Annie said...

Jag tycker den ser underbart proffsig ut! Helt fantastiskt vad duktig du har blivit:=D

Silvia said...

I like odd colors, so I think it looks ok! You seem to have sewed it up very well, so that's a plus!

I got as far as buying the craftsy course and two kits and have never made up a bra, you are inspiring me. Thanks!

Clara said...

Josefine: ja haha kanske inte lyckades uttrycka det så bra men det är precis så jag känner, dvs att färgerna är fel men modellen och sömnaden bra. Så nu när jag vet det ska jag sy en i bra material!

Camilla Ohlsén said...

Jag har också mkt lättare att lära mig om nån visar så jag har köpt flera kurser på Craftsy (älskar) och tagit bl.a. den med Beverly Johnson (your fairy bra mother...) de var jättebra och gav bra tips o trix om hur och när och varför man gör på vissa sätt. Där får man också hjälp med tillpassningen så man får ett mönster som passar en själv! Dessutom har hon en torr humor som i varje fall jag uppskattar, Rekommenderas! Jag tycker dina bh:s ser jättefina ut!

Clara said...

Camilla: ja jag gillar också Beverly Johnson! Har köpt hennes troskurs och lärde mig massor. Och gillar hennes torra humor :D. Jag använder helst bh utan bygel (trots g-kupa) så har inte känt att hennes bh kurs riktar sig riktigt till mig dock.