Tuesday, September 4, 2018

Träningskläder i Utby

Förra helgen var vi i Utby, tittade lite på vad folk sålde för grejer på deras loppisdag och svängde förbi Emma aka Stygnen en liten stund. Och sen gick vi för att utforska Utbys berg! Det är verkligen häftig natur där. 

Vi klättrade omkring lite på stenarna och Andreas hjälpte mig att fota mina nysydda träningskläder. Både linnet och byxorna är faktiskt sydda i vanlig bomullstrikå. Överdelar i bomull har jag flera stycken, det är faktiskt bättre med bomull än funktionsmaterial vid tex bänkpress eftersom det ger bättre grepp mot bänken. På gymmet tycker jag överlag att man kan ha på sig lite vad som helst så länge det är mjukt och går att röra sig bra i. Materialet känns mindre viktigt där än vid tex löpning. Så jag sydde mig ett par träningsbyxor i bomull också! Inte 100% bomull utan lite spandex i också, tycker det håller formen bättre. 

Mönstret är Stride från Green Style och jag har sytt flera par tidigare. På dessa har jag dock gjort lite justeringar. Jag flyttade upp fickan 5cm eftersom den kom lite långt ner på benet för mig (har kortat av benlängden 8cm). Sen ville jag ha sidpanelen lite smalare så efter fick-delen har jag smalnat av den 1cm i varje sida och kompenserat med att lägga till 1cm på fram och bakstycket. Gillar det här mycket bättre! 


 Sen tog vi oss upp på toppen! Och jag stod lite på händer. Storleken på byxorna är samma som jag sytt innan, dvs medium över höfterna och small i benen. Har bredare höfter än ben tydligen, det är det problemet jag har med alla leggings och byxor i butik. 


Jag gör inte så mycket yoga längre, bara då och då. Men testade om jag fortfarande kunde stå i kråkan och det gick ju hyffsat! 

Linnet är baserat på Inari tee dress, men kortare, utan ärmar och med sänkta ärmhål. Jag tror att jag flyttat in axlarna lite och sen sänkt ärmhålen 9cm. 


Mönster: Stride från Greenstyle 
Storlek: medium upptill och small i benen
Ändringar: flyttade upp fickan 1cm och gjorde sidpanelen mer avsmalnande. Kortade av 8cm på längden (jag är 152cm). 
Tyg: Bomullstrikå med elastan från Stoff och Stil, den de kallar stretchjersey. 

1 comment:

Anette said...

Så snyggt! Och är full av beundran över handståendet och kråkan - heja dig! Du är väldigt inspirerande ö h t (och klok), även för en sextioplus-läsare.