Saturday, November 3, 2018

Tyska sockan

Den här sockan fick jag syn på en gång när jag scrollade Pinterest och fick akut stickbehov. Jag stickade en kopia, vilket jag tycker är helt okej att göra för eget behov om man bara har en inspirationsbild. Först senare upptäckte jag att den här sockan faktiskt finns som mönster i en tysk stickbok som heter Soxx Book. Det gör att jag känner mig lite kass som stickat en kopia av ett mönster som faktiskt finns, det känns lite fult liksom på något sätt? Får väl se om jag kanske köper boken så småningom eller i alla fall lånar den på biblioteket om det går.  Det är ju bara en känsla i magen men på något sätt skulle det kännas bättre om jag gjorde det :). 

Jag gillar i alla fall sockorna massor! Garnet är helt vanligt sockgarn som jag för en gång skull inte färgat själv. Det gula är Fabel i färg 111, vilket det svarta och vita är vet jag inte riktigt men förmodligen Opal. 

3 comments:

Frau Jule said...

hehe, svenska kvinnor sticka tyska sockan och tyska kvinnor sticka svenska väntar. det är liten rolig. ;)
jule*

Alicia Sivert said...

Jag förstår att du inte kunde hålla dig, sockorna är perfekta! Och verkligen såå fin färgkombination. Jag blir sticksugen genast!

Unknown said...

Underbara sockor! T o m jag som verkligen inte gillar att sticka sockor blir sugen! :D Boken kommer på engelska nästa år! :) https://www.adlibris.com/se/bok/soxx-book-26-designs-for-colorpb-9780811737937