Sunday, December 23, 2018

Historien om en sjal

För två-tre år sen stickade jag en sjal till Astrid, en Hitchhiker. Hon använde den lite men så kom den bort. Har tänkt att den kanske kom bort på förskolan eller något sånt, den var inte namnad. Men så plötsligt en dag i november när vi var på väg till bilen så såg jag den! Hängande på en lyktstolpe mellan vår parkeringsplats och vår lägenhet. 

Den måste ha hängt på den här lyktstolpen i 1,5-2år utan att någon av oss sett den. Förmodligen har någon hängt den en bit högre upp men så har den halkat ner och gömt sig i grönskan i busken. Tack och lov så högt upp så att hundar inte kom åt att kissa på den. Så jag tog ner den och tog hem den för att se om den gick att använda igen. På den översta bilden syns det hur den såg ut då. 


Och såhär såg den ut efter att jag först försökt handtvätta den, gett upp på det och kört den i tvättmaskinen på ylleprogrammet. "Fläckarna" är gissningsvis att den blivit blekt, det känns inte som smuts. Så jag bestämde mig för att testa att färga om den. 

Såhär ser den ut nu! Lite ojämn i färgen men det tycker jag är rätt fint. Ändå en solskenshistoria såhär dagarna före jul! 

2 comments:

Jenny Jansson said...

Vilken skön historia! Jag läser alltid din blogg men är kass på att kommentera så vill passa på att tacka för all inspiration nu när jag fått tummen ur äntligen.

God jul!
Jenny

Cecilia N said...

Vi har en liknande berättelse om en älskad mjukisapa.
Den första blev ersatt av en likadan. Så nu finns det två.