Monday, January 28, 2019

Vättlefjäll


Det är så mycket snö i Göteborg just nu! I söndags tog vi en tur till Vättlefjäll för att gå vår nu vanliga runda där (kan kalla den vanliga rundan om man gått den 3-4ggr va?). 

Det var väldigt fint men lite blött att fika

Fika i snö 

Jag har tänkt länge att jag vill skriva om sånt jag stickat tidigare och utvärdera vad jag tycker om plagget nu när jag använt det (eller i vissa fall inte använt det). Detta är mössan Skiff som jag stickade 2016, blogginlägget finns här. Den var väldigt rolig att sticka minns jag! 

Den har blivit använd en hel del, men är inte den mössa jag bara grabbar tag i i farten. Den är trots allt lite klumpig när den är så stor. Och varm! För varm för mig många dagar. Men såna här kalla vinterdagar är den perfekt. Och jag tycker fortfarande att den är väldigt snygg. 

Astrid hade sin rätt så nystickade Harlow hat, det är den mössan hon sträcker sig åt i farten (eller i farten är ju ett kul skämt, jävlar vad lång tid det kan ta att få på femåringar vinterkläder ibland). 

4 comments:

Anonymous said...

Hei, du syr så mye fint og har lært deg imponerende mye på kun få år. Og beskrivelsene dine er veldig informative og lærerike - du har virkelig pedagogiske anlegg! Jeg har tilfeldigvis sett at en engelsk nettbutikk har sportsstoffer med stretch; butikken heter The Fabric Fairy - kanskje du finner det du leter etter der?

Alle gode ønsker fra nabolandet!

Anne i Oslo

Anonymous said...

P.S. Ved nærmere ettersyn er The Fabric Fairy amerikansk, ikke engelsk - og det vil du jo helst unngå. (Enig: man ønsker kortest mulig frakt, når man nå først må bestille ting langveis fra.) Men kanskje du kan finne et stoff som du har lyst til å teste, og så google nøkkelbegrepene for å finne en europeisk nettbutikk med tilsvarende stoff? Lykke til, i alle fall!

Mvh Anne.

Anonymous said...

"Alle gode ting er tre", sier vi på norsk - jeg måtte bare google 'activewear fabrics' selv, og kom over denne artikkelen som jeg tror du vil ha glede av, Clara (om du ikke har lest den før):


https://www.seamwork.com/issues/2015/01/a-guide-to-activewear-fabrics

Hun som har skrevet den, heter Melissa Fehr - hun har lagt ut en liste over forhandlere av slike stoffer på sin egen blogg:

http://blog.fehrtrade.com/?s=where+to+buy+exercise+fabric+a+global+list

Listen er ikke ny lenger (fra 2013), men i alle fall noen av butikkene må da eksistere fremdeles? Og det er mange europeiske der.

Mvh Anne.

Anonymous said...

(.... Og alle disse kommentarene gjaldt din post om å sy Moxi-shorts og å lete etter stretch-stoff til treningstøy - så klarte jeg å poste dem under et innlegg om strikking. Jaja. Om de er til hjelp, så hjelper de vel like bra uansett. Håper jeg. :D)