Tuesday, February 26, 2019

Sänghimmel

Projekt Göra om i Astrids rum har pågått ett bra tag hemma hos oss nu och det går så sakta men säkert framåt. Astrid ville ha en himmelssäng och eftersom det är något jag också tycker är fint bestämde vi att det ska hon få! De som finns att köpa är dock rätt dyra, alternativt i väldigt dålig kvalitet, så jag bestämde mig för att sy en själv. Det är inte heller helt billigt, tror det gick på drygt 500kr i slutändan. En del pengar, men ungefär hälften mot vad de jag kollade på i butik kostar. 

Mönstret kommer från Stoff och Stil och där har jag även köpt metallringen som sitter inuti. Tyget kommer från Rosa Huset och är double gauze i färgen Ochre. Det är samma som jag sytt kjol och linne i tidigare, och faktiskt var det min kjol gjorde att Astrid valde denna färgen. Väldigt bra färgval tycker jag som älskar gult! 

Sänghimlen har tyvärr inte fått Astrid att vilja sova i sin egen säng (hon är fortfarande en koala om nätterna) men jag tycker den blev väldigt fin och den är mysig i att sova under! Ja jag har testat, ibland när jag får panik över den lilla koalan så sover jag i den här sängen  istället. 

Vimpeln som syns i taket har jag förresten också sytt, till Astrids fyraårskalas. Det är ju uppenbarligen ett tag sen men den har aldrig blivit bloggad. 

3 comments:

Annie said...

Vad fint det är! Och lapptäcket du håller på att sy blir ju så fint tillsammans med sänghimlen:)

Cecilia N said...

Vackert!
Både färg och form. Och så belysning dessutom.
Lilla Cecilia är grymt avis på Astrid.

K said...

Vad fint det blev! En sådan skall jag också sy till min dotter 😊