Sunday, March 10, 2019

Det enkla

Jag har ju skrivit lite om att jag vill sy mer i linne och en grej som stått på min vill ha lista är enkla vävda toppar. Typ som en t-shirt fast i vävt material. Visst är det något med vävt material som gör att man känner sig mer klädd? Om ni förstår vad jag menar :)

Så jag sydde den här superenkla t-shirten i linnetyg. Och den fyllde faktiskt direkt ett hål i min garderob! Har redan hunnit använda den en hel del. Mönstret är min gamla trotjänare Zippy top som jag sydde som överdel i klänningar när jag precis lärt mig sy. Tror dock aldrig att jag faktiskt sytt den med dragkedja, inte heller denna gång. Istället för infodring har jag kantat den med snedslå. Det finns massor av andra liknande mönster och går säkert att hitta i någon Ottobre eller Burda tidning också. 

 Jag sydde den i en linnestuv som jag hittade hemma och tyger räckte inte riktigt. Ryggen är därför skarvad en bit ner på ryggen men jag tyckte att det blev en rätt fin detalj. Omöjligt att se på bilderna dock (i mitt huvud hör jag alltid Nina Garcia från Project runway säga att svart inte är "editorial" när jag tar kort på svarta plagg).

Mönster: Zippy top från See Kate Sew
Storlek: 40
Ändringar: ingen dragkedja, kantad med snedslåband istället för infodring. 
Tyg: vävt tunt linnetyg som jag inte vet vart jag köpt, förmodligen från Skroten eller Linnehem. 

1 comment:

Cecilia N said...

Jepp!
Mer klädd i vävt än i trikå.
Därför vill jag ha vävda arbetskläder istället för trikå.
Men helst skulle jag ju ha uppsytt efter mina mått.
Jag blir så kräsen av att kunna bestämma själv när jag stickar, men tror mig inte kunna sy själv.
Så jag får fortsätta ävlas med konfektion.