Monday, May 6, 2019

Vitt

För ett tag sen lyssnade jag på ett gäng gamla avsnitt av Stil i p1, bla ett om den vita skjortan. Såklart blev jag jättesugen på att sy mig en egen vit skjorta! Jag sydde en förra sommaren i viskos men den fick min mormor i present sen. Jag och en kompis har sen länge planerat att sy nattlinnen i vitt linnetyg (det blir bara aldrig av) och därför hade hon lämnat några meter linnetyg hos mig. Jag kollade med henne att jag kunde ta lite av det och det kunde jag = dags att spontansy en vit skjorta!

Mönstret är (surprise) Kalle från Closet Case Patterns. Denna gång sydd med helt rak nederkant för att jag kände för att testa det, och jag tror jag gillart!  

Nu måste jag bara vänja mig vid att ha vitt på mig. Jag vet inte vad det är med vitt som gör att jag alltid drar mig för att ta det på mig? Egentligen är jag inte en person som spiller särskilt mycket, och även om en gör det så finns det ju fläckborttagningsmedel (galltvål och citronsyra har jag alltid hemma ändå). Plus att i värsta fall kan jag ju färga över med indigo bara. 

Jag gillar skjortan skarpt så nu ska jag öva på att faktiskt ha vitt på mig också! 

Mönster: Kalle 
Storlek: 10
Ändringar: helt rak nederkant
Tyg: vitt tunt linnetyg av okänt ursprung från en kompis tyg-stash

1 comment:

Gudrun said...

Skjortan är så läcker och du passar väldigt bra i vitt!
Hälsar Gudrun