Monday, September 23, 2019

Astrids kappa

Denna hösten har jag snöat in på att sy kappor, två stycken till mig själv och en till Astrid. Hon har fått en kappa i samma smalspåriga manchester som jag tidigare sytt väska, magväska och byxor i till mig själv. Jo jag gillar det här tyget kan man säga! 

Häromdagen var Astrid sugen på att gå till en park nära oss efter skolan och då tog jag chansen att fota den. Själv hade jag kanske hellre valt att matcha den med något annat än förkorta leggings med hål på knäna och skor som blinkar, men jag vet också att ta chansen att fota när jag får tillfälle!

Mönstret är från Ottobre och jag har faktiskt sytt den två ggr tidigare. Det var en av de allra första kapporna jag sydde till Astrid och också det mönstret jag sydde hennes yllekappa i (men med en annan krage). Men nu är det sista gången för det här är den största storleken. Och det är nog rätt bra för satan så krångligt det är att följa det här mönstret! Tror inte jag sytt dessa tre kappor på samma sätt utan varje gång tolkat mönstret olika. 

Inser nu att jag inte fotade fodret, vilket är synd för det är ett väldigt fint tyg! Skymtar lite här i luvan. Det är ett trikåtyg från Stoff och Stil. Jag tycker trikå funkar bra som kappfoder, i kroppen då för i ärmarna är det bra med lite glid. Där har jag ett kappfoder i viskos från Gårda Textil istället. 

Hittade förstås många bra pinnar! Det här är första gången jag sytt Duffel knappar på en kappa. Själva knapparna (som är i trä) är från Knapp-Carlssons och fästena har jag gjort själv av tunt läder. 

Petade i en pöl med annan bra pinne

Förhandlar sig till flera kakor som muta för att stå still så att jag kan få några någorlunda skarpa bilder på kappan.

Mönster: Från Ottobre 6/2012
Storlek: 128
Ändringar: tror inte jag gjort några medvetna, är däremot inte säker på att jag sytt den helt enligt mönstret eftersom jag inte riktigt fattar instruktionerna...
Tyg: Yttertyget är grönblå manchester från Stoff och Stil, fodertyget är trikå från Stoff och Stil och kappfoder från Gårda textil. Inuti har jag också ett tjockare mellanlägg för att göra den varmare, den ska klara ner till minus 8 grader. Det tror jag inte att den gör kanske, men hoppas att den klarar blåsiga Göteborgs-hösten i alla fall! 

6 comments:

BodilE said...

Kjempefin kåpe! Elsker den fargen, og knappene du har lagd. Fikk lyst til å sy en sånn kåpe til meg selv, enda jeg er godt voksen :)

Annie said...

Så fin, och ser riktigt skön ut också!

Anonymous said...

Du är en artist!

Cecilia N said...

Den är jättefin! Älskar kulören och även smalspårig manchester.
Duffelknapparna känns också helt rätt.

Anonymous said...

Så fin kappa!
Förundras så när jag läser din blogg och ser alla dina vackra bilder, du är så otroligt proffsig.
Stickar du något nu för tiden?
/ Teresa

Clara said...

Teresa:
Tack, vad glad jag blir! Jo självklart stickar jag, lite varje dag. Men inte alls lika mycket som förr, sömnaden har till stor del tagit över mitt kreativa utlopp.