Tuesday, November 19, 2019

Wiksten 2

För några veckor sen så visade jag min Wiksten shift top jag sytt i linnetyg i rester jag fått över från en klänning, och här är själva klänningen! 

Den här är sydd på precis samma sätt som min första variant i siden. Storlek 8 (en storlek mindre än vad mina mått anger). Har kortat den 12,5cm och höjt slitsen 12cm. Utan att egentligen mena det råkade jag flytta upp fickorna lite, men det var nog lika bra. Jag har också sänkt halsringningen 1cm framtill. Och så har jag sytt dubbla ok bak så att alla sömmar är dolda inuti oket (förstår faktiskt inte varför inte mönstret har dubbla ok, det känns så mycket mer välgjort då). 

Mönstret på tyget har jag tryckt själv med samma mönster som den gröna linneklänningen jag sydde i våras. Starkt inspirerad av Rodebjer :). Får ofta frågor om vilka färger jag använder men jag har liksom bara köpt dom på Panduro så jag är verkligen inte rätt person att ge råd om färg! De funkar för mig i alla fall (dock inte på viskostyg, där går det bort i tvätten). Jag var helt säker på att jag skrivit ett inlägg om hur jag gör när jag trycker på tyg med roller och block men hittar det inte nu, kanske har jag inte gjort det? I så fall ska jag se till att göra det!
 Uppdatering: Tack Marika som hittade det! Här finns det :)


Mönster: Wiksten shift dress
Storlek: 8
Ändringar: sydde en storlek mindre än rekommenderat. Kortat den 12,5cm. Höjde slitsen 12cm. Sänkte halsen 1cm fram. Sydde med dubbelt ok bak.
Tyg: linnetyg från linnehem som jag tryckt mönster på. 

6 comments:

Heidi said...

Skitsnygg!

Handgjort av Vera said...

Jättefin! Och läser gärna ett inlägg om hur du trycker på tyg :)

Marika said...

Det kanske är det här inlägget du menar?
https://clarastickar.blogspot.com/2019/06/blocktryck.html

Clara said...

Marika: Ja tack! tänkte väl att jag hade skrivit ett, blev helt förvirrad :)

fale artut said...

Såg att mönstret fanns i England, var har du köpt ditt?

Anonymous said...

Upphör inte att förvånas över hur otroligt proffsigt du arbetar.
Och det är väldigt roligt att få läsa om det, tack.
(Ps. Hur gör man eg när man färgar tyger utan att förstöra sin tvättmaskin..?)