Monday, May 3, 2021

Estetik + fiffighet


Jag har sytt en väska som jag är så otroligt nöjd med. Det känns som väskornas väska? Den är liten men rymmer förvånansvärt mycket och känns liksom smart. Jag älskar smarta väskor, en del av mig är en liten gubbe som står inne på XXL/Clas Ohlson och tittar på fiffiga saker och njuter av det. Men jag gillar också saker som är estetiskt tilltalande.

Bra då när det finns symönster som kombinerar dom två sakerna! Fiffighet och estetik alltså. Det här mönstret kommer från Niizo patterns och det är första gången jag syr från deras mönster. Har sett dom figurera på olika ställen i syvärlden och efter vad jag sett har folk ofta fått väldigt proffsiga resultat. 

Jag köpte det som pdf mönster (finns både pfder och kit att köpa) och tyckte det var enkelt att följa! Ibland kändes det som att det fattades delar men det kan absolut bero på min egen hjärna som är långt ifrån på topp just nu. 


Är imponerad av mig själv som lyckats sy en såhär bra väska! Två stora fack, ett mittenfack där telefonen ryms och massa små smarta fack inuti de stora där handsprit och läppstift och annat nödvändigt får plats.

Yttertyget är dry oilskin i färgen midnight från Merchant and mills. Innertyget är ett prickigt bomullstyg som från början var en duk från HM. Och japp det är en lillasyster till ryggsäcken jag sydde till Ulrika förra året! Blev så förtjust i färgkombinationerna så ville sy något till mig själv i samma tyger. 

Här ser ni storleken på väskan på mig. Jag har framförallt använt den när jag cyklar i jackor med dåliga fickor. Då lägger jag telefon och nycklar i den här väskan så jag har de lätt tillgängliga (ryggsäcken har jag i cykelkorgen). I sommar tror jag att jag kommer använda den mer, tycker såna här små väskor ofta blir använda mer på sommaren? 

2 comments:

Teresa said...

Väldigt fin!! Du är så otroligt proffsig.
(Förstår det där med funktionalitet o c h estetik, tänker precis likadant.)

Mari said...

Så proff! Jeg fant nettopp din side og her er det mye å kikke på og bli inspirert av! Veldig moro!