Monday, April 27, 2020

Wiksten shift Hack

Så jag tänkte att jag skulle skriva hur jag hackade Wiksten shift till en v-ringad modell med rynkad kjol! Steg ett är att rita av mönstret på mönsterpapper och korta den så mycket som din kropp behöver för att den ska hamna i midjan. Jag är 152cm och syr storlek 8 och jag kortade den 23cm (topp-varianten alltså, inte klänningen).

Jag vill också säga att jag inte har gått minsta kurs i mönsterkonstruktion så det är möjligt att jag gjort fel någonstans, men detta funkade för mig! 

Sen använde jag mig av Peppermint everyday dress som utgångspunkt för v-ringningen. Jag ville dock ha den lite djupare än Everyday dress så jag freestylade lite. 

Min v-ringning blev ca 9,5cm längre ner än orginalringningen.

Och sen ritade jag en infodring eftersom jag inte vet något annat sätt att få v-ringningar snygga. Jag hatar infodringar som inte är nersydda utan fladdrar omkring fritt på insidan av plagget så min är nersydd så den håller sig på plats (vilket ju också mönstret till Wiksten shift instruerar en att göra). Bredden är så att den matchar bakstyckets infodring. 

Kjoldelarna består av fyrkantiga bitar bara. Tänk på att om du är längre än mig och vill ha en längre kjol lär du behöva lägga till lite på höjden. 

Översta delen: 42cm hög, 84,5cm bred. Klipp 2 st.
Nedre delen: 36cm hög, 126cm bred. Klipp 2 st. 

I den övre delen av kjolen satte jag en ficka 7cm ner, den plockade jag från ett annat mönster (Lena dress kanske?). 

No comments:

Post a Comment