Thursday, May 29, 2008

Det snurrar i min skalle


Det här är stickningen jag håller på med nu. Den är jätterolig, silke, spets och rosenträ är en bra kombination. Ändå har jag kanske stickat 3 varv på den den senaste veckan, jag hinner helt enkelt inte! Därför kommer det nog bli lite tunnsått med blogginlägg den närmsta tiden, för om jag inte hinner sticka har jag ju inget att blogga om.

Som vanligt stämmer inte färgen, den är mer olivgrön än gul.

Monday, May 26, 2008

Hising Island

Förra inlägget var en ack så bra plan, men nu har mitt liv ändrats en smula. Jag har fått en lägenhet! Jag ska alltså flytta hemifrån! Sjukt galet fantastiskt bra! För er som inte bor i Göteborg och inte känner till hur det är att söka lägenhet här så kan jag meddela att det är ungefär som att vinna miljonvinsten på lotto.

Men, jag kommer aldrig kunna hålla mitt köpstopp, jag behöver ungefär en miljon små saker och några stora. Härmed gäller mitt köpstopp endast kläder, och jag kommer förmodligen inte nämna det särskilt mycket på bloggen.

Till er göteborgare som kanske undrar: lägenheten ligger i södra biskopsgården, vid vårväderstorget.

Tuesday, May 20, 2008

Köpstopp?

Köpstopp är något jag har funderat på ganska länge, och jag läser regelbundet den här bloggen. Jag har dock bara tänkt att köptstopp, det har man i ett år, och det skulle jag inte klara av. Men det behöver jag ju inte, jag kan mycket väl köra en kortare period. Petra skriver att hon ska ha köpstopp i 3 månader, vilket jag tycker låter ganska lagom (speciellt som det ser som att jag har tre mycket fattiga månader framför mig). Så, från och med nu ska jag ha köpstopp! Önska mig lycka till!

Regler för mig och mitt köpstopp: Jag får ej konsumera kläder, prylar, böcker, garn m.m. Mat och fika går bra enligt mina regler, även ute på stan. Nöjen räknas inte heller in, mitt köpstopp går ut på att jag köper för många onödiga prylar som jag egentligen inte behöver, och det bör jag sluta med.

Sunday, May 18, 2008

Lista

Den här listan har jag snott från UnderbaraClara, min namne (hon heter faktiskt Clara Sofia också) som har sjukt snygg stil och bra värderingar. Kolla in henne!

För fem år sedan... Gick jag i nionde klass och avskydde högstadiet.
För tre år sedan... Gick jag i tvåan på gymnasiet och hade precis lärt känna mina fantastiska vänner. Jag hånglade med långhåriga pojkar och upptäckte hårdrock och dataspel.
För ett år sedan... Bodde jag i Dals Långed och ägnade hela dagarna åt att väva, sticka och brodera.
Igår... Jobbade jag och träffade folk från Falun som var på besök.
Imorgon... Jobbar jag och lämnar in min naturkunskapsrapport.
Om tre år... Bor jag i en fin gammal lägenhet i centrala Göteborg och tar förhoppningsvis examen. Och så har jag långt hår!

Thursday, May 15, 2008

Framtidsplaner

Här tänkte jag bo när jag blir stor. Bara så ni vet. Alla som vill kan få bo där med mig, för jag är mörkrädd och kommer inte kunna leva där ensam. Välkomna!

Sunday, May 11, 2008

randiga ränder

Kameran är fortfarande inlämnad för lagning, har ingen aning om när jag kan tänkas få tillbaka den. Men - jag har köpt en ny flashig mobil, med kamera och massa andra roliga grejer! Skitsnygg är den också. Bilderna blir inte lika bra som med en vanlig kamera, men nu kan ni få se vad jag håller på med i alla fall.

De här sockarna är stickade i garnet jag fick från min hemlis. Det var förvånansvärt kul att sticka självrandande sockar, rent av spännande... det blev inte ens nåt sss!

Förresten, säger man sockar eller sockor? Eller kan man säga båda två? Eller är båda två fel?

Friday, May 9, 2008

Paket!

Tack hemlis för det sista paketet! Fint grått ullgarn, en spännande deckare och god choklad (som redan är slut) var innehållet. Kameran är fortfarande sönder så jag kan inte visa några bilder. Får nöja mig med att säga tack tack tack!
Min hemlis kan ni hitta här.


Ni undrade också vad det var för mönster till lyxsjalen jag stickar på. Det är ännu en swallowtail shawl som sitter på mina stickor, jag gillar verkligen det mönstret! Lagom lätt/svårt att hålla koll på också, det funkar att se på film samtidigt. Garnet är det här, ljuvligt mjukt och i en underbar färg. Bästa stickningen på länge!

Monday, May 5, 2008

Solsken

Sen jag skrev det förra inlägget har det hänt väldigt mycket. Speciellt en väldigt bra grej. Nu är jag glad igen, bara så ni vet! Väldigt glad.

Och så har jag börjat på världens lyxigaste stickning: en spetssjal i mullbärssilke stickad på rosenträstickor. Stickningens rolls royce!