Saturday, January 31, 2009

Pomatomus


I Januari startade Anna en KAL med pomatomus, och jag hängde på. Jag har alltid gillat mönstret, men tyckte att det såg lite svårt ut, men nu var det dags kände jag. Och det var tur! Mönstret är inte särskilt svårt, och det blir verkligen fantastiskt fint! Jag har hunnit använda dem ett par gånger, och jag får komplimanger för dem hela tiden.

Jag tycker inte om att sticka på för små stickor, så jag använde mig av stickor nr 3 och med färre maskor istället (48st). Garnet är nåt vanligt grått sockgarn jag hade liggande hemma, opal eller nåt liknande. De sitter perfekt, är lagom varma men tillräckligt tunna för att använda vid antecknande i skolan.

9 comments:

stickresan said...

Snyggt!

PetraO said...

Oj vad fina de blev - jag får nog ta tag i mina igen (men det är ju så härligt att påbörja nya projekt...)

agata said...

Otroligt vackra!
Är det en egen kombination av pomatomus och halvvantar, eller har du hittat det där fina mönstret någonstans?

Har inte varit sugen på Pomatomus tidigare, men nu blev jag det!

Anna said...

Hej där, så ursnygga! Fattar att du får många kommentarer!

Eva S said...

Det var fint. Det här mönstret fanns ju i sock klubben och skaftet gick bra men sen var det stopp vid hälen. Jag la av men som halv vantar borde det ju funka även för mig.
Må gott

Samtal från min trädgård said...

Så jättefina! Fint garn som gör dem mörka nere i mönstret och ljusa på kanten, om du förstår vad jag menar.

ClaraSofia said...

Tack allihop!

Mönstret har jag freestylat fram efter inspiration från ravelry. Tummen är en kilformad ökning, som jag försökt anpassa till mönstret så gott det gick.

Garnet växlar inte så mycket i färg i verkligheten, det var soligt när jag tog bilderna...

anna said...

Hej! Vilka tjusiga handvärmare!
Såg att du virkat lite arigumi ccool. Jag håller på lite jag med. Var inne i stan och köpte garn idag. nu blir det läskiga typer som gäller. Skulle vara kul och få beskrivning på mönstret till dina vantar. Kolla på min blogg så ser du lite vad jag har gjort. Inte alls lika duktig som dig. Men man måste ju börja någonstans. Kram och lev väl
www.metrobloggen.se/orsis

Anonymous said...

hej
tittade runt och hittade dina vantar i en teknik ni kallar KAL Pomatomus. vad är det och var kan jag hitta ett mönster. följrt olika länkar men förstår inte vad som gäller (är ny på det här med att läsa bloggar och så. :( )
annakarin punkt kretz (at9 comhem punkt se
om du vill svara vora jag oerhört tacksam fantastisk vante

ak