Monday, September 28, 2009

Awsome girl

Jag har fått en utmärkelse, tack willow fairy! Det är även en utmaning, som går ut på att man ska berätta tio saker om sig själv. Jag fick en liknande utmaning för ungefär ett halvår sedan, det kan man läsa här.

1. Ett av mina största intressen är loppis och second hand. Jag har turen att jobba med just det, jag jobbar extra på Emmaus Björkå. Men att besöka andra second hander är ju inte heller helt ovanligt.

2. Jag samlar på porslin. Gammalt som nytt går bra, så länge det är fint och tilltalar mig, vilket kan vara allt från billigt från IKEA till dyra Stig Lindberg. Favoriten just nu är den här ovan.

3. Jag är nåt så fruktansvärt nyfiken! Har noll tålamod när det gäller hemliga saker, jag vill veta allt direkt. Min nyfikenhet ligger nog på samma nivå som en femårings ungefär.

4. Om jag har mycket nyfikenhet har jag desto mindre tålamod. Jag vill att saker ska gå fort snabbt och lätt och det ska hända nu! Vänta är inte min grej alls. Som tur är har jag en pojkvän som har så mycket tålamod att det räcker till oss båda, så det jämnar ut sig.

5. Jag gillar verkligen att omge mig med fina saker. Fina möbler, fina färger. Kanske lite ytligt, men mode och inredning är mina största intressen (i dessa räknar jag in stickning och loppisar). Tyvärr leder det oss in på nästa punkt:

6. Jag handlar lätt för mycket saker. Inte lyxfällan direkt, men det händer rätt så ofta att jag köper utan att tänka. Det är ett beteende som jag försöker jobba bort, jag önskar verkligen att jag var en av de där som gör väl övervägda köp. Det skulle vara bra både för miljön och för min privata något snurriga ekonomi.

7. Rätt så nyss kom jag på vad jag vill bli när jag blir stor, nämligen butikskommunikatör! Det känns som det perfekta yrket för mig, då får jag kombinera färg, form, kreativitet och mitt intresse för fina grejer. Nu i höst började jag läsa, och jag är klar om två år. Innan dess var det lite struligt, jag läste till arbetsteratpeut och hoppade av och var arbetslös med allt trassel det innebär. Nu känns det som att jag är på rätt plats, så himla skönt!

8. Jag har ett stort beroende: godis! Och då framförallt lakrits. Idag har jag ätit ungefär 200g, det är inte alls ovanligt. Snarare vanligt, ungefär varje dag vanligt.

9. Tv-spel och dataspel är ett stort intresse för mig. För mig är det en av de största avslappningsgrejerna, för det innebär på nåt sätt lov och ledighet. Det är väl för att det mest är när jag är riktigt ledig som jag har tid att spela antar jag.

10. Jag är nog lite av en sån där nörd överlag. När jag var yngre spelade jag en del rollspel, och jag har hållt på lite med svärdsfäktning. Nuförtiden blir det mest böcker, brädspel, dataspel och science fiction serier som får representera nörden i mig (hm, kanske inte så lite ändå när jag radar upp det sådär). Ja, så är jag ju garn-nörd då såklart, men det är en annan grej.

Jag skickar vidare utmärkelsen och utmaningent till:
Polliver
Sugar spin sister
Made by Pom
Bara Lova
Dödergök
+ alla andra som känner sig manade! Berätta om er själva lite!

2 comments:

miastick said...

Lakrits är gott! :)

The Willow Fairy said...

Kul att få veta mer om dig. Butikskommunikatör har jag läst om och det låter så spännande. Skulle jag bli arbetslös någon dag skulle jag kunna tänka mig det. Måste bara säga att du har världenns gulligaste kisse, näst efter våran så klart ;-)...