Monday, December 21, 2009

BudapestJag har varit bortrest i några dagar, men det har inte märkts för jag har gjort tidsinställda inlägg. Teknikens under!
Jag, min mamma och min syster åkte till Budapest för att gå på julmarknader, fika och bada i deras berömda badhus. Vi badade till och med utomhus, så stenhårda är vi i min familj :)
Budapest är jättevackert och alla ungrare vi mötte var trevliga, däremot blev jag inte så förtjust i alla lukter... för luktade gjorde det verkligen! Korv och friterad mat tillhör inte mina favoriter (varken till lukt eller smak), tyvärr, för den som gör det är Budapest ett paradis.

Nu är jag nyfiken på Ungern som land, för jag vet nästan ingenting om det. Alla byggnader är så vackra, men också mycket slitna och på gränsen till förfallna. Sitt EU-medlemskap jublar de över (iaf enligt en guide) och kommunismen har fått ett eget terror-hus, samtidigt som det känns som att folket blir fattigare och fattigare och klyftorna ökar. Jag har verkligen inte tillräckligt med kunskap för att kunna dra några slutsatser, men det är intressant!

4 comments:

Johanna said...

Jag var i Budapest för nästan 14 år sen (fy vad tiden går!) och det är verkligen en vacker stad. Jag älskar deras parlamentsbyggnad, det är nog en av de vackraste byggnader jag sett. Jag skulle gärna åka tillbaka och gå en guidad tur där inne, för det gjorde vi aldrig.

God jul! :-)

Agnes said...
This comment has been removed by the author.
Agnes said...

hej herregud du har en blogg! vilken fantastisk blogg! när kommer du tillbaka till göteborg? jag har jullov, lust att fika?

budapest verkar skitcoolt också.

kram agnes (mohlin alltså)

Sunna said...

Underbara bilder, ha en riktigt bra julhelg