Sunday, February 7, 2010

Citron eller sockervadd?

Jag har ju hört det här att Citron är det nya svarta, vilket synnerligen märks när man surfar runt på stickbloggar. Eftersom min gråblå sjal blir en modifierad Aeolian har jag varit på jakt efter det perfekta garnet att sticka en egen Citron i. Man måste ju hänga med liksom!
Fröken C stickade en som hon själv inte blev nöjd med men som jag älskar (volanger volanger volanger!) och igår när jag såg vilket garn Emelie stickade sin i föll alla bitarna på plats. En Citron med extra mycket volang i Rheuma Thermal Wolle! Resultatet påminner hittills om sockervadd, och det är enligt mig mycket bra.

Rheuma Thermal Wolle garnet köpte jag på Tummelisa garn, och när jag var där passade jag på att köpa de två absolut sista nystanen ljusblå Sublime som fanns i affären. De har tydligen blivit superpopulära sen Petra stickade sina muddar, så populära att just den här färgen är slut sen ett tag tillbaka. Som tur är för mig fanns det två kvar i skyltfönstret som jag fick köpa! Så nu ska jag sticka en mössa som matchar mina blå muddar. Så mycket fint garn, så mycket jag vill sticka, så lite tid...

4 comments:

Ninni said...

Den ser fin ut. Härlig färg du valt. Har också sett att denna sjalen är överallt. Men själv har jag inte gett mig på den än. Det är så mycket annat man vill hinna med också.

Knitarina said...

Det är inte utan att jag blir sugen på min alldeles egna Citron! Blev sugen på en rosa sjal efter att ha sett din Ishbel och av en händelse har jag en rosa härva från Chili Gredelin som ligger och ropar i garnskåpet. Lyssnar jag noga tycker jag mig höra att det är just "Jag vill bli en Citron" den ropar...

maria carlander said...

lycka till!
roligt att den som jag tyckte blev felstickad och feltänkt blev din inspiration^^

den är också enklare att sticka en orginalet, eftersom du inte behöver hålla räkningen på sektionerna längre när du kommit till ökning var tredje maska -då bara gör du om alla ökningsvarv till att öka var tredje maska, och sen håller du det.

men en varning: det blir vääääldigt långa varv på slutet^^

Janette Millbom said...

den kommer bli himla fin din citron!

/jnetet