Tuesday, February 2, 2010

Spam, egg, spam, spam, bacon and spam

Den här bloggen har börjat få sina första spam-kommentarer, och jag kan liksom inte låta bli att tänka "wow, tänk att min blogg är så stor att den får spam".
Men samtidigt är det ju irriterande. Jag har ingen lust att ha såna där jobbiga ord man ska fylla i för att kommentera, själv kan jag hälften av gångerna inte urskilja vad som står. Är det nån som har nåt bra tips på hur man gör för att slippa sånt där på ett smidigt sätt?

5 comments:

Kamilla said...

Jag tror tyvärr att det är antingen att bita ihop eller att ha kod, på wordpress så kan man installera ett skydd men wordpress har extremt mycket spam, jag får 43 om dagen under vissa veckor och ibland inte alls.. Helkonstigt..
Men jag tror att det brukar räcka på blogger att ha de där krångliga koderna (jag har också svårt att se) ett tag, typ en månad och sedan ta bort det, men jag vet inte.

Varkenoch said...

Jag har aktiverat kommentarsgranskning, så att kommentarerna sparas "osynligt" om de är på inlägg som är mer än ett dygn gamla. Tillräckligt smidigt för mig, för jag slipper ju leta efter spam, vet att jag hittar alla som kommer, och spammet syns aldrig (eller åtminstone nästan aldrig) på bloggen. Och det går fortare att ta bort dem i godkännandestadiet, än att radera dem när de redan publicerats.

sticka går ju said...

Har definitivt inga tips, men tycker inte att de där sjösjuka bostäverna är så krångliga. Ville tacka för det breda leende jag gått omkring med sen jag såg din rubrik. Tack! Heja Monty Python!

isabelle said...

vet inte om det finns någon liknande funktion på blogspot som på wordpress, men där kan man ställa in att de kommentarer som görs av någon ny kommentator måste godkännas. har man en gång kommenterat och blivit godkänd syns kommentaren alltså direkt, det är bara första gången någon kommenterar som du måste gå in och godkänna. det tycker jag fungerar väldigt bra. annars har jag inte så mycket emot att skriva koder innan jag kommenterar :)

Cecilia said...

Ah, vilka trista typer som spammar hederligt, stickande folk! Jag tror gott om mänskligheten i allmänhet, men ibland undrar man ju!