Wednesday, March 10, 2010

Modifierad Aeolian

Aeolian är en sjal jag länge velat sticka, men jag har på nåt vis kännt att den är lite mycket. Jag älskar att sticka spets, men det är inte alltid så att jag älskar att ha spetsstickade sjalar på mig. Det blir lätt lite gulligt. Laminaria stickade jag i rätt så grov ull, och det mönstret är inte hela lika skirt som Aeolian så det löste ju sig.
Men tillbaka till Aeolian, jag fick liksom inte till det med rätt garn. Så ramlade jag på det här mönstret på ravelry och förstod direkt att det var så jag ville göra!

Den här sjalen har alltså bara slätstickning ända fram tills sista spetsdelen. Det syns inte så bra på bilderna, men här finns en bättre bild av garnet i slätstickning.
Själva garnet kommer från Fleece artist och heter merino 2/6. Jag älskar det här garnet! Färgskiftningarna, kvalitén, hur det ser ut i spets, flätstickning och slätstickning. Tror att just den här färgningen heter Saltspray, och det gick åt ca 170g på stickor nr 5.

20 comments:

kamilla said...

Jag gillar när andra snubblar över saker som är bra så slipper jag leta (: Den var jättefin i alla fall! Jag har gett mig f*n på att jag ska få till en sjal med lite spets i alla fall som jag är nöjd med i år, jag har bara fått till en än så länge som jag inte är så nöjd med, haha.

Agneta said...

så fin den är

miastick said...

Den är ljuvlig!

PetraO said...

Den är helt underbar!

Viffla said...

Åh vad vacker den är!

Pixi said...

Den vart jättefin,du passar verkligen i grått!!=)

Anna said...

Sjalen är underbart snygg och du med.

Jullan said...

Kikar ofta in till dig och beundrar dina vackra sjalar! Du är så duktig! Har nyligen stickat mig en citron, den blev jättehärlig - men liten... Funderar på att ge mig på en ishbel... Har du något tips när det gäller garnval??
Juliane

Anna said...

hej

jag gillar sjalen starkt men har svårigheter att förstå, kanske du kan hjälpa mig?! Jag stickar och ökar på både RS & WS tills jag har 219st. Hur stickar jag sen? har skrivit ut mönstret från ravelry på shotened edging for aeolian, men fattar inte riktigt, hjälp?!
mvh anna

maria carlander said...

fiiiiiint!

Heidi said...

Både sjalen och du är superfina!

Anonymous said...

Måste instämma i de andras lovord! Fina färger och fint mönster.
//Karin

Emster said...

Verkligen fin, jag önskar jag var en sjalperson! Nu får jag i allafall sticka en wisp som en kompis vill ha. Tack för all inspiration.

Klockars Tina said...

Åh, så himla vacker!! Jag tittar ofta in på din blogg, du gör så fina saker. Jag har länkat till dig från min blogg, är det ok?

Knitarina said...

Rackarns vad fin den blev!

Unknown said...

Du har en award att hämta hos mig! Trevlig helg!

Clara said...

Tack hörrni! Jag gillar verkligen sjalen, kul att ni gillar den också.

Eftersom jag bara stickade den sista avslutande spetsdelen kan jag inte hjälpa dig Anna, den delen du har problem med stickade inte jag.

Angående garn till Ishbel tycker jag att alla passar, jag har stickat den i helt olika garnet och den har blivit fin på olika sätt. Men mest nöjd är jag nog med Malabrigo lace garnet, det blir en fin övergång med slätstickning och spetsstickning med just den typen av garn!

Dödergök said...

Så brutalt snygg!

Min tråd said...

Helt underbar spets-sjal! vilket garn har du änvänt?

Theresa said...

Mycket fint!
Theresa