Saturday, March 20, 2010

Uppåt tå

Jag har påbörjat min första tå-upp socka, det är något jag varit rädd för länge. Det har verkat så krångligt så jag har inte riktigt vågat börja... men så tog jag tag i saken, och visst svor jag lite först men sen fattade jag. Det är ju så smart det där med tå-upp, att man kan sticka så långt garnet räcker och slippa försöka räkna ut när man ska börja med hälen.
Mönstret är Baudelaire och garnet kommer från Liene.

Tack för alla tips och råd om magen och om livet! Det verkar ju som om nästan varenda människa har haft magkatarr. De flesta tipsen har jag provat, men några var nya för mig och ska testas.
Annars måste jag hålla med fröken C:s kloka kommentar om att en blogg är ens egen att skriva vad man vill i. Och det man vill skriva är ju oftast positivt. Men det är skönt att bli påmind ibland om att alla andra inte är sådär perfekta som det är lätt att tro!

9 comments:

Lena Inemyr said...

Åh, vilka fina! :O
Älskar dina stickningar, och val av färger ska du veta! :)
/MY

Linda said...

Jag vill också prova tå-upp-sockor, någon gång ska jag ge mig på det också. Hur mår lilla katten nu? Jag skrattade gott åt din ninja-Esther, min ena katt steriliserades för några månader sedan, men hon accepterade sin tratt. :)

annas alster said...

Mitt tips för att slippa känslan av att alla andra har perfekta liv är att skippa facebook. Det gav mig stor ångest. Men vad vet jag, det kanske du redan har gjort. Ha en bra dag!

Ulrika said...

Superfina sockor!

Hälsar en som har en väldans o-perfekt dag idag. :-/

:)

Jullan said...

Kanonfina! Visst är det roligt att sticka flätor! Har aldrig tidigare stickat strumpor på fel håll, det var något nytt. "Attgöralistan" blir bara längre och längre...
//Juliane

liene said...

Hej! Roligt att du har kommit igång med något spännande /nytt!
Glad stickning... tar det lungt och resten brukar ordna sig-eller är jag bara super romantisk!
Kram !
liene

Eva S said...

Men det är väll tur att livet inte är likadant hela tiden. Visst kunde det vara skönt att slippa dalarna. Å andra sidan kanske man inte hade erfarenhet nog att uppskatta och värdesätta höjderna och glädjeämnen då.
Din tå-upp socka ser fin ut. Satt just och tänkte på den metoden tidigare på morgonen. Har inte kommit dit ännu att jag vågat pröva.

Maria said...

Tå upp lät värre än det var tycker jag. Dessutom finns det instruktionsvideos på Youtube, om man skulle behöva lite hjälp. Sök bara på Magical Loop. Dina sockor ser jättefina ut - härlig färg! Inte behöver du någon instruktionsfilm heller ser det ut som.

Elisabeth said...

Jag måste oxå testa detta.. Kan inte fatta varför det inte är så på orginal sockorna. Ja visst är det så.. Bloggen är som en dagbok och man skriver vad man vill.. Ingen annan ska avgöra vad du har att säga eller inte.. //Kram Elisabeth