Saturday, December 25, 2010

Magic loop

Jag fick en fråga om hur jag gör när jag stickar runt, eftersom jag använder rundsticka istället för 5 strumpstickor. Tekniken kallas magic loop och är helt fantastisk! Jag gillar inte att sticka på strumpstickor eftersom de alltid trasslar till sig och är svåra att ta med sig i väskan.
Det är lätt att lära sig magic loop tekniken, men jag skulle föreslå att man kollar på en video på youtube för att se hur man gör, det är svårt att förklara i skriven text.

Här finns tex en instruktionsvideo, men annars är det bara att söka på magic loop så kommer det upp ett helt gäng videor!

13 comments:

Zooskötare / Zoo keeper said...

Hej!
Äh, jag gillar alla dina fantastiska vantar som du sticka och visat på din blogg! Håller med om magic loop, jag använder den tekniken till nästan allt, vantar, strumpor, mössor och ärmar. Det som är bra är att man aldrig behöver några andra stickor än rundstickor, och att man kan sticka två strumpor te x på samma gång.

Zooskötare / Zoo keeper said...

Åh, skall det ju vara, inte Äh! :-))))

Smycka said...

God fortsättning och tack för tipset! Din vante ser jätteläcker ut. Måste prova denna teknik, ska göra ett par muddar. =o)

Anne Marthe said...

Tusen takk:) Må teste dette, hadde vært topp å få det til:)
Ha en fortsatt fin jul:)

Elisabeth said...

Tack för tipset.. Jag börjar bli lite irriterad när det glipar och har sig mellan strumpstickorna... Detta ska jag testa till nästa vante...

Strömming said...

Håller med dig, magic loop is the shit! :D
Snygg vante ser det ut att bli!

Jo said...

Jag säger precis som Strömming: ML is the shit! :) Våga vägra strumpstickor! ;)
Jag använder rundstickor till det mesta, även de flesta tröjor kan ju stickas på rundsticka.
God fortsättning till dig!

Ankie said...

HEJ!
Håller oxå med om att ML är det enda som det blir bra o jämn stickning med. Jag får bara trassel, glipor o ojämnare stickning med strumpstickor.

Tycker det är kul att kunna en teknik som både mamma o mormor ställer sig frågande till i början, innan de ser resultatet. Tänk att den yngre generationen kan lära den äldre. Undra vad vi får lära oss för tekniker av våra kommande barn o barnbarn? Rolig tanke.

God fortsättning på dig.

Manne o Carina said...

Gott Nytt år Clara! Blir så glad när jag ser dina fantastiska arbeten. Så nu har stickorna, 5 till antalet, åkt fram. Har hunnit sticka en raggsocka till dottern, lite längre modell, med ett hjärta på sidan i en annan färg. Det var svårt att göra hjärtat. Ska prova magic loop, nästa gång.

Manduzana stickar said...

Jag har precis lärt mig att sticka med magic loop. Det är så mycket bättre är strumpstickor :)

Anonymous said...

Hallå Clara.
Vilken härlig Blogg du har. Gillar dina kommentarer om stickning osv...*S*....Dessutom har du en massa underbara fina mönster som du även delar med dig av!! Tusentack, säger fantasilösa jag ;o)
Önskar dig ett fortsatt härligt stickår.

Vonna G

Ninni said...

Hej! Har precis upptäckt Magic Loop och håller med det som andra skriver att det blir mycket jämnare och man slipper gliporna som blir vid stickbytet. Problemet är att kabeln är så hård på mina rundstickor, så jag undrar om du kan ge något tips på ett bra märke på rundstickor.
MVH Ninni

Clara said...

Ninni: ja, just hårda kablar är problematiskt. Jag gillar Chiaogoo, men de säljs inte på så många ställen. KnitPros kablar är också bra. Fråga i din lokala garnaffär så kanske de kan hjälpa dig!