Sunday, March 28, 2010

Symaskin och tyg och knappar



Det blev inte Grötö i år heller för mig, pengar och tid saknades tyvärr. Men i fredags var jag en sväng i Kinna och köpte tyg och hos Bolla och köpte knappar, så det går knappast nöd på mig :)
Dessutom har jag lånat min mammas symaskin, jag kom aldrig fram till om jag skulle köpa mig en ny eller begagnad själv. Den här är i alla fall som en dröm att sy på! En Emerald 116 för den som är nyfiken.

Thursday, March 25, 2010

Mer ränder!

Det slog mig nyss när jag satt och slösurfade på ravelry hur förvånansvärt lite randigt jag stickat. Jag har ju randiga t-shirts åtminstone varannan dag, och ändå så lite stickade ränder!
Detta måste åtgärdas snarast.

Tuesday, March 23, 2010


Jag är inte ett jättestort fan av påskpynt, men de här tre bilderna får mig att vilja börja pyssla nu nu nu!

Bild 1 kommer från Domestic Candy, bild 2 från Cecilia Danell och bild 3 från Enough is enough ( som förresten vill att vi ska införa påskadvent!).

Sunday, March 21, 2010

Min egna garnaffär

Den finns inte än, men kanske nån gång....

Nej, jag har inga planer på att öppna en egen garnaffär inom den närmsta framtiden. Men för några veckor sen i skolan fick vi i uppgift att planera och inreda en butik och då valde jag såklart en garnaffär. Ibland är uppgifterna vi får liksom för roliga för att jag ska tro på att de är på riktigt! (vissa veckor är det inte så. I fredags hade jag tenta i marknadsföring).
Collaget ovan är för att visa känslan jag skulle vilja ha i min butik. Resten av uppgifterna är inlämnade just nu, men när jag får tillbaka dem ska jag scanna in dem så jag kan visa dem här.

Bilderna är från the purl bee, Pickles, Ninon + några mer som jag tyvärr inte minns.

Saturday, March 20, 2010

Uppåt tå

Jag har påbörjat min första tå-upp socka, det är något jag varit rädd för länge. Det har verkat så krångligt så jag har inte riktigt vågat börja... men så tog jag tag i saken, och visst svor jag lite först men sen fattade jag. Det är ju så smart det där med tå-upp, att man kan sticka så långt garnet räcker och slippa försöka räkna ut när man ska börja med hälen.
Mönstret är Baudelaire och garnet kommer från Liene.

Tack för alla tips och råd om magen och om livet! Det verkar ju som om nästan varenda människa har haft magkatarr. De flesta tipsen har jag provat, men några var nya för mig och ska testas.
Annars måste jag hålla med fröken C:s kloka kommentar om att en blogg är ens egen att skriva vad man vill i. Och det man vill skriva är ju oftast positivt. Men det är skönt att bli påmind ibland om att alla andra inte är sådär perfekta som det är lätt att tro!

Tuesday, March 16, 2010

Clara filosoferar om bloggar och livet

Visa Lisa skrev om att läsa gamla inlägg i sin blogg, så jag blev nyfiken på vad jag egentligen skrivit.

För bara ett år sedan mådde jag skit i mars, jag hoppade av min utbildning och blev arbetslös med noll kr i inkomst.
I mars året innan dess var jag nybliven singel och hade inte ens träffat min nuvarande sambo.
Året innan dess levde jag verkligen ett helt annat liv, med helt andra drömmar och tankar. Det känns konstigt att läsa om. Var det där jag liksom?

Nu mår jag bra, och jag har hittat en utbildning som jag trivs så bra med så jag kan inte fatta att jag nån gång ville bli nåt annat. Men jag har magkatarr som gör att jag känner mig konstant sjuk och trött och bara kan äta typ kokt ris.
Jag vet inte vad jag egentligen vill säga med det här inlägget mer än att allt inte är som det ser verkar. I alla fall inte på min blogg, och jag hoppas att det stämmer på alla andra bloggar också, för annars är det läskigt...

Jan Stenmarks bild får illustrera inlägget. Jag vet inte varför, men den passar bara så bra på något vis. Kanske passar den extra bra eftersom jag ska på mindfulness-kurs idag, det ska bli spännande!

Sunday, March 14, 2010

Lova att inte skratta nu


Men jag har liksom en egen lol-cat hemma! Vi kallar henne Ninja-Esther.

Anledningen är sterilisering som i samband med en alltför smart och vig katt innebar att hon utan problem kunde slicka på sitt sår på magen. Efter lite googlande hittade vi lösningen: kroppsstrumpa för katt. Hon är jättenöjd, vi är omåttligt roade och har inte längre nåt behov av att kolla på tv. Bättre underhållning än såhär kan det inte bli!

Saturday, March 13, 2010

Om att misslyckas och lyckas


Ni vet när man ska ge sig på nån ny teknik och läser instruktionen om och om igen och ändå inte fattar och försöker och misslyckas och det bara inte går? Och man ger upp och tänker att jag gör som jag brukar göra, det blir nog bra, men det känns inte bra så man repar upp och försöker igen, och så helt plötsligt fattar man och det blir som man tänkt sig? Det är så jävla gött alltså!

Det är stickningen på bilden det handlar om, Ysoldas Verity. Jag fattar hur man gör nu.

Wednesday, March 10, 2010

Modifierad Aeolian

Aeolian är en sjal jag länge velat sticka, men jag har på nåt vis kännt att den är lite mycket. Jag älskar att sticka spets, men det är inte alltid så att jag älskar att ha spetsstickade sjalar på mig. Det blir lätt lite gulligt. Laminaria stickade jag i rätt så grov ull, och det mönstret är inte hela lika skirt som Aeolian så det löste ju sig.
Men tillbaka till Aeolian, jag fick liksom inte till det med rätt garn. Så ramlade jag på det här mönstret på ravelry och förstod direkt att det var så jag ville göra!

Den här sjalen har alltså bara slätstickning ända fram tills sista spetsdelen. Det syns inte så bra på bilderna, men här finns en bättre bild av garnet i slätstickning.
Själva garnet kommer från Fleece artist och heter merino 2/6. Jag älskar det här garnet! Färgskiftningarna, kvalitén, hur det ser ut i spets, flätstickning och slätstickning. Tror att just den här färgningen heter Saltspray, och det gick åt ca 170g på stickor nr 5.

Sunday, March 7, 2010

Internationella kvinnodagen

Imorgon ska man demonstrera, inte mot någonting utan för jämställdhet. Satsa på den offentliga sektorn och inför 6 timmars arbetsdag!
Dessutom är det faktiskt 100 år sen man firade internationella kvinnodagen för första gången. Tänk vad mycket som blivit bättre sen dess: dagis, fri abort, rösträtt, delad föräldraledighet, och tänk vad mycket vi kommer förbättra under de 100 år som kommer!

Så, om du bor i Göteborg så är det samling 18:00 på Gustav Adolfs torg, avmarsch 18.30. Be there or be square!

Saturday, March 6, 2010

Bloggkärlek

Jag har fått en award av Sofia som har bloggen Fjällsnipan och Elsa som har bloggen Elsas pysselrum, tack så mycket!

The Sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blog world. The rules for accepting the award are:

1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you received this award.

Jag gillar ju det här med länkning inom bloggvärlden, utan alla länkar hade jag aldrig hittat mina favvo-bloggar. För ett tag sedan länkande Ida på Sugartime till mig på ett så himla fint sätt att jag blev varm i magen hela dagen. Så nu tänkte jag ge mig på nåt liknande!

Dödergök gör de färggladaste stickningarna i hela världen tror jag, och jäklar vilken fart hon har när hon stickar!

Ränder ränder ränder och lite prickar hittar du hos ironiskt filosoferande Fröken C. Dessutom har hon en förmåga att hitta de knäppaste stickningar du kan tänka dig!

Anna på Stickfrossa spinner egna prickiga garner och gör de finaste broderierna.

Sillens discostickningar fick mig att skratta högt framför min dator, dessutom har vi samma smak när det gäller sjal-stickningar.

När jag ser Pollivers virkningar vill jag bara slänga mina stickningar åt sidan och virka ripple-filtar tills fingrarna blöder!

Trevliga Petra O hittar jag alltid massa inspiration hos, jag vill liksom sticka allt hon stickar.

Tant Kofta är ju lite av en blogg-kändis sen hon drog igång sin Koftans Kofta KAL, men jag är nog mest förtjust i alla hennes vantar.

Åh, det finns så många fler fina bloggar jag vill länka till! Miastick, Knitarina, Made by Pom, Emelie, Bara Lova, Virkverket, Visa Lisa, Ilsefin och många många mer. I min länklista till höger hittar man nästan alla bloggar jag läser.

Friday, March 5, 2010

En mysse

Just nu skiner solen och det är helt omöjligt att tänka sig att det för bara en vecka sen var sånt här snöoväder.
På bilden syns Andreas mössa, stickad av garn jag fått av Carina. Jag har inte använt nåt mönster utan bara stickat lite som jag känt för, 2:2 ribb och ihoptagning på lagom ställe. Snabbt enkelt och värmande projekt!