Wednesday, March 2, 2011

Äppelblomsgrönt

I måndags låg tre nystan Colinette Jitterbugg i min brevlåda. Jag beställde från Colinettes hemsida förra onsdagen, så det gick fort som sjutton! Jag älskar färgen, den är sådär lagom 50-tals pastellig äppelblomsgrön. Vårig!


Såhär långt har jag kommit än så länge. Det ska bli en Emelie. Det här är verkligen en njutningsfull stickning, jag älskar garnet än så länge. Vanligtvis brukar jag tycka att ribbstickning är dödligt tråkigt, men det är faktiskt nästan kul med just det här garnet.

Såhär ska den se ut när den är klar. (Bilden har jag lånat från ravelry där du hittar mönstret).

13 comments:

HandMade said...

Underbar färg! Underbar kofta! Jag gillar Jitterbug med. Det går liksom lite av sig själv när man stickar med det. Jag har också kikat på den sidan och det var väldigt billigt men om inte jag missförstod så tillkommer momsen. Stämmer det?

Manduzana stickar said...

Vilken fin kofta!
Tror den kommer göra sig kanonbra i äppelblomsgrönt!

Emma said...

Men hur funkar allt det här beställandet, väskor och garn osv, med ditt miljötänk?

Jag funderar för miljötankar ligger mig varmt om hjärtat.

Signe said...

Kommer bli hur snyggt som helst!

cordyKaye said...

Nu blir jag ju sugen på att köpa Jitterbug! Har funderat på det, men har än så länge inte prövat några andra än mohair och art. Beställde två nystan mohair till en tröja igår, hoppas det går lika fort för mig! :)

Clara said...

Handmade: Jo, det blev en del moms som lades på i efterhand. Men inga importavgifter, som tur är! Tror momsen var 5 pund för min del, men är inte helt säker.

Emma: Det är svårt att bo i Madrid och vara garnköpare! Garnutbudet här är väldigt dåligt, man är i princip tvungen (om man vill ha nåt annat garn är akryl) att beställa från nätet.
Sen försöker jag köpa så lite som möjligt, hellre få och kvalitativa saker än många av dålig kvalitet! Men jag gillar att köpa fina saker, det är något jag brottas med varenda dag. Jag jobbar på att bli bättre!

Emmy said...

Jättefint. Underbar färg!

Anonymous said...

Fint det ser ut! K

skapa och inreda said...

Helt underbar färg! Kommer att bli så fin :)

Madeleine said...

Ljuvlig, både kofta och färg! :D

Jessica said...

Äppelblomsgrön både låter fint och ser fint ut. Och koftan ser väldigt vårig ut den med. Ser fram emot att se det färdiga resultatet!

Louise said...

Åååh vad fint. Kommer bli supersnyggt. Ser fram emot uppdateringar.

(Ska svara på ditt fina meddelande imorgon.)

Anki said...

Hittade hit när jag googlade på Trollhättglass!!!
Jädrar i mig vilken snygg kofta! Tror att din gröna blev kanon och måste genast kolla i senare inlägg om den finns på bild!