Saturday, March 19, 2011

Så mycket bra på en och samma dag!

Värmen har kommit till Madrid! Jag är i sjunde himlen, har längtat så länge efter värme att jag knappt kan tro på att den är här nu.
Idag bestämde vi oss för att utforska nya delar av Madrid och promenera i en park norr om oss (Park Oeste heter den). Det var så varmt så vi fick ta av oss tjocktröjorna och köpa varsin glass.

Parken var så fin! Finare än Retiro och med mindre turister. Jag tvingade Andreas att hoppa lite framför kameran. Gu va svårt det är att hoppa snyggt, det är verkligen en konst. Det är svårt att knäppa kortet i rätt tid också... vi har tusen fula kort som man kan skratta ihjäl sig åt nu.

Sen kom vi fram till det som var den egentliga slutdestinationen, nämligen en garnaffär. Jag hoppades på att hitta knappar till min nya kofta, men tyvärr hittade jag inga bra. Det gjorde inte så jättemycket, för affären hade så himla fina saker, både böcker och garn! Äntligen har jag hittat en riktigt bra garnaffär i Madrid.

El Punto Madrid heter den och ligger på Calle Meléndez Valdés 68 (hållplats Moncloa).

De hade stickcafé när vi var där. Alla var så trevliga och expediten pratade bra engelska. Jag köpte inga knappar, men två nystan Debbie bliss baby cashmerino.

Sen köpte vi med oss lite mat (ok, jag erkänner, vi gick till McDonalds men det är så himla äckel-gott ibland) och satte oss i parken och åt. Mina fötter fick se solen för första gången på länge!
Andreas tycker om tåg och broar, så han blev glad när vi hittade en bro som man kunde se tåg från.
Jag hittade ett rosa träd och var tvungen att hoppa lite. Sen gick vi hem och drack kaffe. Bästa lördagen!

7 comments:

Tina said...

Åå, men du, så härligt det ser ut. Blommande fruktträd och bara fötter känns fortfarande avlägset här på västkusten, men idag har jag hört lärkan.

Sofia said...

åh så fint det ser ut! idag var första riktiga vårdagen här borta, jag hoppas vi snart har det lika varmt och fint som ni!

Eva i Halmstad said...

Förstår verkligen att de var "den bästa lördagen"
De var fint här hemma idag också, solen var framme och jagade bort den sista snön.
Härligt
Må väl
Eva

aliel said...

Underbart ser du ut att ha haft det... Gott!

Emma said...

Åh, vilken mysig lördag. Och äntligen en bra garnaffär!

Sunna said...

Det ser verkligen ut som riktiga sommarbilder, underbart

martina said...

ETT: Din kofta är UNDERBAR! Jag måste ha en sådan!
TVÅ: Jag är avis på att ni har vår. Jag vill att våren ska komma till Stockholm också!
TRE: Jag beundrar verkligen din stickkunnighet!

Slut från mig. :)