Sunday, March 6, 2011

Träsko-erfarenhet efterlyses

Jag är så himla sugen på ett par träskor! När jag var liten hade jag inga andra skor än träskor på sommaren, och det finns nog inget som är så mycket sommar för mig som just träskor. Förra sommaren köpte jag ett par second hand, men där satt den bakre remmen så lågt att de hela tiden åkte av (inte alls bekvämt).

Men vilka ska man köpa egentligen? Håller de så bra som de lovar? Knulp har jag hört att man måste laga med jämna mellanrum, men å andra sidan har de en supersöt modell med spetsmönster (som synes ovan). Swedish hasbeens har ju många som är väldigt snygga, och de finns här i Madrid också vilket är ett plus, men ärligt talat, över tusen kr för ett par träskor känns lite mycket. I alla fall när jag inte vet hur bekväma de är.

Har ni några erfarenheter av träskor? Håller de länge? Hur bekväma är de egentligen? Klapprar de mycket när man går på sten och asfalt i stan?

Jag lovar att det här inte ska bli någon shoppingblogg. Jag råkar bara ha lite lite mer pengar än vanligt, och kan därför göra några lite större inköp jag velat göra länge. Förhoppningsvis lite klokare inköp också, som i längden är bättre.

22 comments:

Jennie said...

Jag har ett par från Knulp som jag haft i två somrar, de är verkligen supersköna - har knatat runt både Berlin och Manchester i dem utan att bli det minsta trött eller få ont. Jag fick inte ens skavsår första gången jag använde dem, och jag får alltid skavsår när jag går barfota i skor. Jag har även ett par Hasbeens, och dem har jag knappt använt för jag får såna hemska skavsår. De funkar om man har strumpbyxor, men barfota går bara inte. När jag köpte dem kostade de "bara" 600:-, men de var ett riktigt dåligt köp. I födelsedagspresent i år önskar jag mig ett par Stina med hög klack från dojjan.nu.

Jag tycker inte att de är så klappriga, tvärtom tycker jag att träskor mot asfalt är ett jättemysigt ljud för det påminner om min pappa som alltid har träskor.

Otaliga projekt said...

Man vill ju inte vara en sån som dissar, men det är inte sak samma som när man var liten. Jag köpte ett par jättefina med kurbits på och trodde att känslan skulle vara densamma som när man hade träskor förra gången. Men icke. Men å andra sidan så är det säker skillnad när det finns rem bak. Plus att de är verkligen jättefina!
Lycka till
Sarah

Louise said...

Jag har ett par Hasbeens (peeptoe high). Jag älskar dem. De är bekväma, jag fick bara lite skavsår framme vid tån i början. Klapprar gör de lite grann. Men det är väl mysigt?
Jag håller med om att de är i dyraste laget.

Anonymous said...

Jag älskar träskor, ljudet när man går på en grusväg, det liksom knaprar:D Först köpte jag ett par fätade från Skånetoffeln, dom var snygga men inget bra, bakremmen åker hela tiden och nitarna åker ut så remmarna lossnar. Sedan hittade jag danska Sanita på have2have.se, köpte ett par mönstrade i rosa/turkos och ett par klassiska i rött. Sedan dess är det total kärlek, skönaste träskon ever! Jag har oftast 39 på vanliga skor men 38 på träskorna. Har provat Hasbeens men dom är för vida för min fot. Lycka till med träskoköpet.
Hälsningar
Maria utan Blogg

Sofie i San Francisco said...

Jag köpte ett par träsko-liknande skor från Jeffrey Campbell hittills gillar jag hur de känns på fötterna! Jag tror att den första hårdheten går bort snart, eller hoppas kanske jag ska säga.

Marias garnhändelser said...

Jag bara älskar mina Knulp som jag haft i flera år och jobbat i. Har även ett par från Gudrun Sjöden, inte lika bekväma men vackert lila:-)

Joanna said...

Fina träskor!
Om du vill köpa garn så hör av dig så vi kan ordna med leverans till Spanien. På sidan har vi bara leverans till Sverige.

Clara said...

Tack för att ni delar med er av era erfarenheter! Jag måste nog prova innan jag köper, vågar inte köpa på nätet.
Och jag håller med om att lite träskorklapper är väldigt trevligt, men det får inte vara för mycket!

ylva said...

jag köpte ett par röda förra året och jag Älskar dom!!!! Fast jag får nog erkänna att de var lite obekväma i början ( fick lite skoskav faktiskt ) men nu är de perfekta.Dom ser lite ut som de på bilden och jag köpte på nätbutik Dojjan.se Bra service och gott bemötande.

Jessica said...

Jag har ett par från swedish hasbeens som jag haft i två (tre?) somrar. De har låg klack och är jättesköna, klapprar lagom mycket och är fina till ungefär alla klänningar, men trots det har jag inte använt dem så mycket. Fast det är mest för att de inte passar när jag är på jobbet, jag tycker de är svåra att köra bil med, i skogen vill jag helst ha stövlar och på grusväg funkar de inte alls. Men jag tänker att för promenader i Madrid så borde de fungera hur fnt som helst.
Och jag tycker att du inte alls behöver "be om ursäkt" för att du köper saker. För som du själv skrev i ett inlägg för ett tag sedan så är det ju alldeles för lätt att vara hård mot sig själv. Det låter ju genomklokt att du passar på att göra bra, genomtänkta inköp när du har pengar till det.

Lotta G said...

Vad jag minns var träskoköpet den årliga vårhappeningen på 70-talet (och uppenbarligen även senare :-) Skönt oängsligt att det ansågs lämpligast för barn att springa omkring och leka i. Vad jag minns slog man också väldigt ofta den ena träskon i den andra fotens fotknöl.

I nuläget har jag två par Hasbeens. Mitt första par, Peep toe High, har jag vrickat till foten enormt många gånger i trots att klacken inte är så jättehög. Misstänker ngt lokalt fel på just mina. Nästa par, Slip in Stiched, har betydligt högre klack och tillhör mina absoluta favoriter. Det tog lång tid och en del smärta att gå in dem men år två satt de som gjutna och är lättgådda.

Anna-Karin said...

Jag har haft mina Knulp i 3 år nu och inte behövt laga...då har jag ändå breda fötter så jag har töjt ut lädret ganska mycket....

miastick said...

Jag bodde i mina svarta hasbeens förra sommaren. Sköna. Gick dock en flisa andra dagen jag använde dem. Funkar inte att springa med på Gbgs kullerstensgator. Jag blev lovad lagning om jag skickar dem till tillverkaren, men det kändes för krångligt. Svart spritpenna fick räcka som kamouflage. HM ska släppa budget-hasbeens i påsk. Då ska jag köpa fler.

Ulrika said...

Jag har just de där som du visar! Är så nöjd! Jättefina till bara ben men också möjliga att börja använda rätt tidigt om våren med strumpbyxor! Det som är bäst med Knulps träskor är att de inte har det där kantbandet som så många andra märken har. Det är oftast i plast och tenderar att spricka sönder med tiden. En gång gick ett spänne till några andra Knulpträskor sönder. Jag ringde till butiken i Stockholm då och de skickade ett nytt, likadant spänne till mig som min skomakare satte fast. Så gillar jag att Knulp liksom är klassiska och inte så där modebetonade som flera andra märken. Mitt tips blir alltså följande: Go Knulp!!

Ulrika said...

De här har också en del fina: www.dojjan.nu

martina said...

Jag fick ett par Knulp-träskor i somras, som jag älskar. Behövde bara gå in dem lite, men sedan satt de perfekt. De var med på resa till Toscana och trots värmen fick jag knappt skavsår alls.

Än så länge är de hela och fina. Läderremmarna har blivit lite slitna, men det gör bara träskorna snyggare tycker jag.

Jag är helnöjd!

teresa said...

Jag går jämt i träskor men gillar faktiskt gamla hederliga (stoppa-i-foten) bäst. Letar fortfarande efter en bra "leverantör" eftersom jag köper nya varje år.
Har ett par Hasbeens halvhöga. De är supersnygga men används bara ibland eftersom jag tycker att det är jobbigt att knäppa... De där m spets från Knulp har jag också funderat på, jättefina. Lycka till"

Anonymous said...

titta pa calou.se den har jätte fina träsko

Jenny said...

Jag har ett par röda från Moheda som jag köpte för 2 år sedan. Mkt fina, mkt nöjd! Dock är jag egentligen en riktig sneakers-tjej så jag har svårt att gå i allt annat än det, med de här funkar ok i alla fall :)

HomeRiver said...

Jag har ett par Knulp med många remmar. De är snygga, men jag orkar inte gå jättelångt i dem. De har aldrig blivit lagade trots att jag använt dem en hel del.

Marcus said...

Hej,
du söker träskoerfarenhet, det har jag. Jag gör nämligen träskor själv. Titta in på www.dojjan.nu och återkom gärna med frågor.
Vänligen,
Marcus
www.dojjan.nu

Anonymous said...

Prova på www.baraskorleno.se en av Sveriges ledande producenter och alla typer av sulor.