Thursday, September 1, 2011

Latte Baby Sweater

Babytröjan är klar, så när som på knapparna i alla fall. Jag är nöjd, och jag hoppas att min bror blir nöjd också. Och bäbisen då, när den nu ploppar ut (eller hur det nu går till) i februari, oavsett vilket kön hen har.

Istället för en invikt kant så gjorde jag en I-cord kant. Gillar verkligen att maska av och lägga upp med I-cord, det blir en snygg avslutning tycker jag! Om ni inte har testat tycker jag att ni ska söka på I-cord på Youtube, där finns en del tutorials i hur man gör.

Garn: Mandarin petit från Sandnesgarn
Mönster: Latte baby sweater
Stickor: 3mm, men jag kunde nog använt 2,5mm inser jag såhär i efterhand.

Jag försöker formulera mig bättre kring det här med barn och genus, men lyckas inte riktigt. Lady Dahmer gör det bättre, läs hennes blogg! T.ex. det här inlägget.

11 comments:

Kamilla said...

Jag är också av den bestämda uppfattningen att barn ploppar ut, allt annat får mig att få ångest och aldrig någonsin vilja skaffa sådana.

Tyg och otyg said...

Den blev ju toppenfin, och vad snabb du är! Och vilken framförhållning sedan - jag menar, det är ju flera månader tills bebisen kommer! Jag är klart imponerad, sådana tidsmarginaler existerar inte i mitt liv! :)

Citronmoster said...

Sød lille sweater og i lækre farver :)

Jenny said...

Jättefin, blev inspirerad at börja på en egen till min nyfödda!

Julia said...

Jättefin tröja i härliga färger!

ylva said...

Jag gillar oxå färgerna!Snyggt med I-corden.Jag är av den uppfattningen att barn / vuxna ska ha de färger som gör dem glad oavsett kön.
( fast det är klart , små små barn har ju lite svårt att tycka till om detta) Då får väl nån annan tycka till som tex. "faster Clara"

Jessica said...

Den blev väldigt fin! Och extra fin är icord-arna. Visste inte att den fungerade till avslut också, det ska jag absolut försöka mig på!

Thepas said...

Åh jättefin! Och toppenfina färger. Vi klär alltid Theo i de färger vi tycker om, han har ju ingen åsikt ännu. Och så har han ju tofsar och hårspännen i alla regnbpgens färger. Dem älskar han.

minastickor said...

Vilken söt liten tröja! Ja köner på en unge spelar väl ingen roll för vilken tröja det ska få!

Clara said...

Tyg och otyg: Jag älskar att sticka barnkläder och tar varje chans jag får, det handlar mer om det än om god framförhållning :)

Jessica: I-cord är underbart både att avsluta och lägga upp med! Sök bara på youtube eller googla så ser du hur man gör.

Humlan said...

Men vilka underbara färger!

Och Icord va ett nytt begrepp, får nog susa vidare här på nätet o kolla det närmre!

Trevlig helg!

Veronica

Ps. Och som mamma till två barn.. Givetvis "ploppar" barnen ut.. ;) haha Ds.