Tuesday, June 5, 2012

Mormorskudde


För några månader sen grabbade jag tag i ett bomullsgarn i massa härliga färger som bara skrek efter att få bli en kudde. Så då fick det bli det! Garnet heter Esstentials Cotton, och även om jag gillar färgerna väldigt mycket så blir det ingen ny favorit. 
Precis som med så många andra bomullsgarn så är det väldigt trådigt och svårt att virka med. Fattar inte varför det så ofta är så? Finns det någon förklaring? De garner jag hittat som jag gillar och som inte beter sig trådigt är Järbo soft cotton och Catania, men ibland tycker jag att soft cotton är lite för matt och Catania lite för glansigt (är visst aldrig nöjd). Vilka bomullsgarner gillar ni bäst?

Övrigt om kudden: jag har använt virknål 3,25 och rutorna är helt vanliga mormorsrutor, Polliver har en bra beskrivning på hur de görs.


Jag är helt överväldigt och glad över alla kommentarer på förra inlägget! Jag suger i mig vartenda ord och är nu mycket peppad på att fortsätta plugga och göra det jag vill. Så håll tummarna för att jag kommer in nu också!


9 comments:

Sunna said...

vilka underbara färger, hoppas verkligen du kommer in på skolan, ha det gott

Anna - stickande trädgårdsmästare said...

Åh, du verkar verkligen har världens färggladaste hem, helt underbart!

Manduzana stickar said...

Jag gillar Drops Muskat jättemycket. Det har en massa fina färger, MEN det trådar sig också en himla massa så man tröttnar till slut. Synd.

Therés said...

Tycker det där mönstret är så himla fint!

Ostickat said...

Jag älskar Vikings Björk, det är bomull med lite merino ull i så det blir mjukt och gosigt. Testa om du inte gjort det, finns i många härliga färger med :-)

Anonymous said...

prova egypto cotton från coats . jättefint både till stickning och virkning . lite merciserat så det ger en fin yta, ej för blank. finns i många fina färger

Anolie said...

Min nya favorit är Jasmine 8/4 från Kinna textil, det är inte lika hårt och glansigt som Catania men håller ändå ihop bra.

metamorphosis said...

Färgglad och fin!

Ang. vad man ska göra i livet, plugga vs. jobba så finns det inga klara svar. Det som ger mig hopp är iaf att det sällan tycks vara för sent att ändra sig, byta inriktning eller kanske bara ta en liten extra sväng! Det brukar liksom bli rätt bra till slut oavsett!

Anonymous said...

Du har gjort en jättefin kudde med underbar färgkombo. Mitt favorit bomullsgarn är Catania!!