Wednesday, July 4, 2012

Dalarna del 3: Grövelsjön

Jag älskade verkligen fjällen och att vandra! Ok, det var rätt jobbigt att gå uppför eftersom att min kondition inte riktigt är vad den borde vara och jag hatar verkligen att gå uppför, men allt annat var fantastiskt.

 
Det kanske är klyschigt, men det kändes verkligen som att jag förstod vad som är viktigt i livet. Vilket för mig är att ha en kropp som kan röra på sig, andas frisk luft, vara med folk jag gillar. Jag var inte sugen på att köpa en enda grej på hela veckan = stor grej i mitt liv som tyvärr handlar alldeles för mycket om prylar och konsumtion.

 Vi såg renar! Är mycket imponerad. 


Uppför som sagt, inte min grej. Men det är ju värt det på toppen (typ värt det, eller jag glömde fort hur jobbigt det var i alla fall).


Vattenfallet i Njupeskär, Sveriges största. 

KAFFE! Allt smakar gott på fjället, kaffe smakar skitgott.

Men det bästa av allt var vattnet. Ser ni hur klart det är!? Det är det godaste vatten jag druckit i hela mitt liv.

Ett av de bästa ställena jag borstat tänderna på.

Jag stickade lite också, men inte så mycket. Ska skriva ett inlägg senare om vad det är jag stickat på.

Nu planerar vi nästa års vandringar. Vi  kommer fortsätta i lugn takt, dvs inte så länge ute och gå med tält utan mer stuga, jag känner mig inte riktigt mogen för längre vandringar med mycket packning. Nästa år blir det förmodligen Östersund, sen kanske Abisko! Å jag vill till Abisko någon gång. Det verkar fantastiskt. 

7 comments:

Julia said...

Abisko ÄR fantastiskt! Kan hända att jag är ngr partisk, är född och uppvuxen i Kiruna (med Abisko "runt knuten"). Åk till Abisko, du kommer inte ångra dig!

Manduzana stickar said...

Åh, det ser helt otroligt ut!

Anna said...

Ni måste haft det underbart!

ylva said...

Vilka fina bilder ! jag vill verkligen tillbaka när jag ser hur härligt ni verkar ha haft det, och ja , visst är det skönt när man kommer tillbaka till basic och känner att man kan vara nöjd med det lilla och det som är nära i livet:)

Anita said...

Hittade din blogg då jag såg ett inlägg om Grövelsjön. Vi har åkt flera år till Funäsdalen där vi bor i stuga och gör dagsturer. Underbara upplevelser på dagarna och man sover skönt i en säng:)
Säger som Julia - åk till Abisko. Har varit där mkt och det är verkligen fantastiskt.

teresa said...

Verkar alldeles ljuvligt, har länge velat åka dit. Men fanns det inte massor av mygg??

Anonymous said...

Ja, fjällen är fantastisk! Så fort man åker därifrån vill man åka tillbaka :-) I år var jag i Abisko för första gången och det var vackert, vill man inte åka lika långt norrut kan jag tipsa om fjällen i härjedalen/jämtland som också är fantastiska (Sylarna, Helags, Blåhammaren mm).