Sunday, January 6, 2013

Blå blomman - problem

Jag stickar vidare på min Blå blomma, men stöter på problem mest hela tiden tycker jag. Nu är jag klar med oket och det är verkligen superfint på alla vis. Problemet är att jag tycker att den är så stor! Den minsta storleken som går att välja är small, och den är 100cm i omkrets runt bysten. Enligt mig är det en väldigt stor small, jag är som ogravid 90cm i omkrets. Nog för att den inte är en tight tröja, men jag vill ju inte drunka i den heller.
Såhär ser den ut på (en mörk kväll i vår mörka hall), med endast oket stickat och inga mer varv. Efter att bilden togs har jag stickat några förkortade varv och gjort några få ökningar, men nu har jag nog bestämt mig för att det får vara nog, och tänker ta av för armarna. Visst borde jag lita mer på mig själv än vad mönstret säger? 

De där ränderna mitt fram på tröjan är förresten där som jag ska klippa sen, det är inte en del av mönstret!

15 comments:

Maria said...

Den ser fin ut! Hur står det till med stickfastheten då? Stämmer den? Jag stickade oket på 2,5 men fick gå ner på 2mm för det enfärgade.

Clara said...

Maria: Den bör stämma rätt bra enligt provet jag gjorde, jag stickar med 2,5 på det mönsterstickade och på pyttesmå 1,5 för det enfärgade.

Blåbærlina said...

Alltid så vanskelig å vurdere underveis når man ikke syns mønsteret blir helt bra. Så på Blå blomman inne på Polliver http://polliver.blogspot.no/2012/01/bohus-stickning-bla-blomman.html
- syns den så stor ut, så sikkert lurt å stole på deg selv, man blir jo ikke fornøyd om det blir for stort eller for smått.
Ellers blir den helt nydelig fin, så lykke til med resten!!
Nina :O)

Jessica said...

Den ser fantastisk vacker ut iaf! Jag tror du helt ska lita på din känsla och ta av för armarna nu, trots att mönstret kanske säger något annat. Och ja, 100 cm i omkrets för small är väldigt, väldigt stort.

PetraO said...

Lita på dig själv - det brukar bli bäst så! Den ser toppenfin ut!

Katja said...

Den ser fantastiskt fin ut! Har precis börjat på Nya azalean! Halva oket ät klart och jag förundras över hur fort det har gått... Är redan sugen på att köpa en Blå blomman också!

Linda said...

Det ser toppenfint ut! Klart du ska lita på dig själv, antagligen är tröjmönstret från en helt annan modeepok och du måste ju kunna få en tröja som du gillar och inte en "som det ska vara".

Ulrika said...

OJ! Ja det tycker jag låter jättestort för storlek S!

Jag har bystmått 117 cm och är ju väldigt mycket större än dig i kroppen, jag skulle ju nästan kunna ha small där i så fall...

Anonymous said...

Alltså, lita på dig själv, men glöm inte att även om den är vid så är det längden till/under armhålan som avgör. Spelar ingen roll hur generös(eller för stor) den är runt om, om den är kort i armhålan kommer den alltid att strama på det där utomordentligt osköna sättet...
Lycka till
/anna

Astrid H said...

Så fantastiskt vacker! Jag tycker absolut att du ska lita på dig själv, du har ju en sån himla stor erfarenhet och vet hur en tröja till dig ska vara storleksmässigt.

Anonymous said...

....lägg den ovanpå en annan tröja som du tycker är bra i passformen och kolla till längderna. Eftersom du skall stejka den kan du ju justera ngt lite lite extra på vidden, där fram i alla fall, om du redan bestämt hur myckat av det som skall höra till framstycket...

/anna (igen)

Clara said...

Anna: Ja, smart tips det borde jag ju göra! Annars tror jag den är stor nog under armarna också, snarare för stor där med. Ska sticka några varv till och prova igen sen.

Anonymous said...

alltså, jag menar, om det redan är bestämt, eller du redan har bestämt, hur mycket som hör till framstycket kan du kanske bara justera lite lite mitt fram när du stejkar, men om det inte är avtaget för ärmarna och bestämt än, om det än så länge är ett stort runt okstycke, kan du ju stejka bort hur mycket du vill mitt fram och minska totala vidden.
För snäv/vid runt om är en sak, för lång/kort ner till armhålan en annan.
God fortsättning på tröjan och det nya året!
/Anna

Yarn-Madness said...

Man ska lita på sig själv och sina samlade stickkunskaper! :D
Ser riktigt snyggt ut, i alla fall!

keramikern på kullen said...

Det ser bra ut åh vilken fin färg, kommer att passa dig som handen i handsken!