Sunday, January 27, 2013

Gråa nyanser

Det här blev resultatet av torsdagens arbete i skolan, en härva grått garn. Jag älskar verkligen hur grå ull skiftar i nyanserna, och att det är lite ojämt spunnet gör sig faktiskt rätt fint i det här garnet (även om jag såklart vill lära mig att spinna jämnt någon gång). 

Sen visade det sig att spinning gav mig massor av foglossning så nu har jag ägnat flera dagar åt att ta mig fram med myrsteg. Det kändes inte när jag satt vid spinnrocken, men när jag reste mig upp i torsdags eftermiddag bara högg det till och sen på kvällen kunde jag knappt gå. Dessutom har jag fått en megaförkylning, så jag är rätt ynklig just nu. 

Tack för alla tips om var jag kan få tag på en spinnrock! Jag har gått med i flera grupper på ravelry och facebook nu, och ska hålla utkik på blocker och på loppis. 

5 comments:

Unknown said...

Foglossningar är elaka på det viset; det som förvärrar dem värst känns helt ok medan man gör (som sitta med benen i kors...) Vad gäller spinnrock och kroppsliga problem kan jag rekommendera dubbeltrampad, man använder genast kroppen dubbelsidigt och sitter rakare till skillnad från enkeltrampad. Jag kunde trampa på med min dubbeltrampade rock även när jag knappt kunde gå eller resa mig i allmänhet samt att en gammal ryggskada inte alls ställer till problem som det gör när jag arbetar med enkeltrampad.

Vill man ändå ha enkeltrampad eller inte kan få tag på dubbel, var supernoga med att tänka på att sitta så rakt som möjligt så man inte jobbar med krppen 'snett' och på stol som får bäckenet att slutta en aning, aning frammåt. Eller använd slända/spinnkrok tills foglossningarna blir bättre ;D

Och det är värt att ta sig till sjukgymnast och få ett höftbälte om du inte redan har ett!

ANNEPÅLANDET said...

Nydelig garn! Behøver det være så jevnt da? Jeg syns det er sjarmerende at det er litt varierende i tykkelse og struktur!
Ønsker deg god bedring! Det er nok kroppen som sier fra at den vil ta det litt langsommere nå :-)

Mia said...

Fint garn! Och fint babygym också :) Krya på dig!

Ulrika said...


Vackert, vackert garn!!

Ett tips ang. foglossning: det finns ett slags "bälte" man spänner över höfterna som är jätteskönt. Kolla med barnmorska/sjukgymnast.

Malin said...

Mmmmmm, snyggt!