Tuesday, January 8, 2013

Stickinspiration från tv

Har ni sett mini-serien Bletchley circle som visats i svt nu under jul?  Förutom att det är en väldigt bra och spännande serie innehåller den stickinspiration i mängd, nästan varenda scen innehåller vackra stickade koftor.

 Tyvärr var det lite svårt att hitta bilder på alla fina koftor, och på barnens kläder hittade jag rakt ingenting. Men se den, och inspireras! 

Jag vill ha hela deras garderober egentligen, klänningarna, väskorna, skorna, kapporna... allt! Skulle gärna ha deras hjärnor också om jag fått välja. 

10 comments:

esther garn said...

Precis! Massor med fina koftor... Jag såg :-)

PetraO said...

Visst var den bra - och inspirerande på alla sätt! Mer såna serier i tv!

Manduzana stickar said...

Jag har helt missat den men fick faktiskt tips om den igår. Jag kanske borde titta på den eftersom alla säger att den är så bra :)

ylva said...

Jamen Gud vad bra den var ! Jag hittade den på svt play och tittade nonstop på alla avsnitten . Frisyrer , koftor , klänningar , möbler ja allt var bara så perfekt . sen var det ju inte fel att de var så smarta och modiga (ibland kanske lite väl modiga) men serien hade verkligen hittat andan av tiden . Intressant med genusperspektivet också tyckte jag .

Ilsefin said...

Ha, vilket sammanträffande! Jag har suttit och maratonkollat på den idag - och älskat den. Fina kläder (framför allt allt stickat) och tjusiga frisyrer. Dessutom klarar den Bechdeltestet!

Ca 5 min in på första avsnittet är det t.o.m. en stickbeskrivning på en jumper, med fullt av k2tog, yo, p2tog etc. Fick mig att tjuta till lite här i min ensamhet och jubla. Stickbeskrivning efter 5 minuter, det här måste ju vara bra!

Anonymous said...

JAG VET! jag satt bara och var avundsjuk på hennes fantastiska koftor hela tiden... kan du inte försöka återskapa mönstret? eller, det finns det kanske nån på Ravelry som redan gjort?
bra serie var det också.

keramikern på kullen said...

Presis!! Efter 5 min så kom ullgarn å stickor fram, då var det avgjort, denna serien tittar vi på! Å sedan blev det bara bättre å bättre, massor med finfint tröjor, kläder, hattar, frisyrer, åhhh så härligt att se allt!
Jag har gamla stickböcker eller snarare tidningar från -40-50 talet tror nog att en del av allt detta är med där:-)

Ostickat said...

Jag älskade den på alla sätt och vis! :-)

Anonymous said...

Hej Clara!

Till att börja med: tack för en jätterolig och inspirerande blogg! Och tack för ännu ett inspirerande inlägga, måste helt klart spana in serien (och dess koftor...)

Har även en fråga till dig som jag skriver här, även om det inte har med inlägget att göra. Är superpeppad på att sticka mig ett par av dina muddar med fläta, men jag har en fråga ang. tummens konstruktion. Du skriver "sätt 5 m på skräpgarn" men vad gör man med dem sen? När jag gjort tummar tidigare så har jag stickat tummaskorna med skräpgarn, fört tillbaka dem på vänster sticka och sedan stickat den igen med "rätt" garn. Man har då samma antal maskor som innan och när man tar bort skräpgarnet så har man i det här fallet 10 "levande" maskor att plocka upp. Är det såhär du menar? I så fall innebär ju de fem maskorna man ska lägga upp att man ökar till 36 maskor? Eller menar du på något annat sätt? Om du har tid får du gärna förklara hur?

*kram till dig* / Mona

emma said...

Har precis sett sista avsnittet, huga va spännande.
Kan bara hålla med om alla fina koftor :)
Tack för tipset, jag hade helt missat den!