Sunday, August 18, 2013

Astrids releasefest


Igår hade vi Releasefest för Astrid! Vi valde att inte ha något dop, och eftersom dop inte har något alls med namnet att göra ville vi inte heller kalla det namngivningsfest. Sitt namn har hon ju redan haft jättelänge. Så när jag läste på Kitty Jutbrings blogg att de skulle ha releasefest för sin dotter snodde vi genast det konceptet.


Kakor, kaffe, saft och champagne. Allt som behövs på en releasefest. Och en massa folk, vi insåg nog inte riktigt hur många vi faktiskt bjudit. Roligt och svettigt i vår trea! 

10 comments:

Sylvia said...

Grattis.
Vi hadde navnefest for våre to barn, siden vi ikke ville blande kirken inn i det med dåp.
Her i Norge er Human Eitisk feiring snart mer populært enn dåp i kirken. Begge våre stod også til konfirmasjon borgerlig , som HE arrangerte.
Ikke det at vi er medlem av HEF, men vi ville at barna skulle kjenne at vi feiret dem på samme måten som de som stod i kirken, bare på vår måte.
Jeg synes det er feil å følge tradisjonen, bare for å følge den. Det skal være en mening bak, som man kan stå for selv. Og om ungene så vil forandre på det, når de blir voksne, kan de gjøre det.
Jeg håper dere hadde en kjempefin dag.......det ser iallefall slik ut på bildet. Hipphurra for Astrid.

Clara said...

Sylvia: Tack! Håller helt med dig. Både jag och Andreas är medlemmar i svenska kyrkan men vi vill att Astrid ska få välja själv när hon blir större. Smart med borgerlig konfirmation! Tror att det finns i Sverige också, men jag är dåligt insatt i det där.

Jo said...

Vilken bra idé, jag förstår att ni snodde den! Namngivningsfest låter rätt krystat, kan jag tycka. Releasefest låter ju skitkul, så det var ett mycket bättre val! :)
Jättefint kort, det översta!

Manduzana stickar said...

Vilken rolig idé med releasefest!

maria carlander said...

Yes! Fantastiskt koncept, gillar´t!

Linn said...

Å viken rolig idé. Å Astrid, på fläkten! Årets bild! Så himla gullig!

metamorphosis said...

Åh! Releasefest - det konceptet gillade jag! :)

..och ja, vilken härlig bild på Astrid på fläkten!

Ina said...

Vilken härlig idé!

Unknown said...

Vilken härlig fest ni ser ut att ha haft! Bra idé!

Anna Martina said...

Jag gillar det! Jag vill att mina framtida barn ska få välja själva om de vill döpas eller inte och en namngivningsceremoni känns lite som samma sak egentligen så releasefest känns helt rätt och som en jättebra idé!