Saturday, August 31, 2013

På mina stickor just nu

Om jag hade skrivit det här inlägget för ca ett halvår sedan hade det blivit så oerhört långt så ingen hade orkar läsa. Att få ner antalet pågående projekt har varit mitt mål under sommaren och jag har lyckats riktigt bra! Förr gillade jag att ha många projekt men senaste tiden har jag bara tyckt att det stressar mig. Tiden räcker inte, och då är det roligare att inte ha så många på gång. Målet är att kanske ha ca tre, det känns lagom. 

Det här är en Frost till Astrid i resterna av min Riddari. Den är rolig och går fort! Jag stickar runt men ska klippa upp den sen. Tänker att det är bra övning att göra det på en babykofta, skulle det bli fel är det ingen katastrof. 

Lyxstickningen! En Slanted Sleeven i Wollmeise DK på lyxstickor från Signature Needles. Den här koftan har en så rolig uppbyggnad, startar med nackkanten och jobbar sig nästan skruvande över axlarna. Svårt att förklara men kul när även en enkel baskofta blir något extra!

De här halvvantarna höll på att bli ett UFO. Först tog rätt gröna nyans slut i alla butiker, och när jag äntligen fick tag på den och plockade upp stickningen igen (ett år senare) så stickade jag mycket lösare. Upptäckte det när jag nästan var klar och fick repa upp. Men de är riktigt fina och nu jäklar ska de bli klara! Mönstret är Kamillas och heter Spring roses.


Alltså mormorsrutefiltar. Nästa gång jag påbörjar en sådan, kan inte någon hejda mig då? Det är så roligt i början, en virkar på ruta efter ruta. Och sen... så blir det inga fler rutor. På kanske ett år. Eller två. Och i slutändan blir det en babyfilt på sin höjd. Den här SKA i alla fall bli klar, och nu är det bara det vita kvar (dvs det absolut tristaste). Men den ska bli klar. 

Ja, och så kära gamla bohuskoftan. Eller snarare kärva gamla bohuskoftan. Den ska jag repa upp lite har jag bestämt mig för, fram till oket (för det stickar jag bara inte om). Och göra alla ökningar enligt mönstret, hellre att den får bli lite stor men inte bubbla sig

Och det var allt! Inga gamla Ufon i garderoben (ingen Area 51). Inga pågående sömnadsprojekt där jag tänkt helt fel. Inga hexagoner att sy ihop för hand (ska skriva mer om den i ett framtida inlägg). Inget gammalt broderi som ligger och samlar damm. Bara fem pågående projekt där i alla fall tre stycken kommer bli klara inom rimlig framtid. Det känns befriande. 


9 comments:

Mia said...

I know the feeling... Fina grejer du har på g iallafall! :)

metamorphosis said...

Bra jobbat där, att skära ned bland projekten!

ylva said...

Ja ja blir också inspirerad av att göra klart, guld vad grejer jag har liggande ......nä nu ska jag jag ta tag i detta :) finfina saker du gör gillar nog mest gula rosorna himla fint mönster gammaldags i nya färger

Helga said...

Härligt! Såna här inlägg är skoj :) Jag blir också lite stressad över att ha massa ofärdigt samtidigt som jag verkligen drar mig för att göra färdigt saker som blivit lite fel -.-

Ewa said...

Jag känner igen det där ... Man får en idé' som man bara MÅSTE testa. När själva experimenterandet är klart och man känner att nu har jag koll på läget, då hamnar projektet lätt i göra-färdigt-skåpet. Jag har samma ambition som du- att hålla nere antalet projekt fast i mitt fall är inte maxgränsen satt till ett antal utan till vad som ryms i en hylla - hm två hyllor- i mitt vitrinskåp. Och jag har lyckats trycka in en hel del där sedan början på sommaren ...

Karin I said...

Åh, jag är så sugen på Signature needles. Vilka har du? Tycker det är svårt att välja längden på både vajer och stickor. Spetsen vet jag ska bli stiletto.
Härlig blog!
//Karin

Cecilia N said...

Slanted sleeven såg intressant ut! Den ska jag nog testa nån gång.

Rosenmuddarna var fina!

Manduzana stickar said...

Jag känner igen det där med rutorna. Så många gånger som jag börjat göra rutor av olika slag och det aldrig blivit något.

Anonymous said...

Oj vad fin Frosten ser ut! Underbar färgkombination!
Jag är också sugen på att sticka en Frost och funderar på om jag kan använda M&K ecoull?