Friday, February 21, 2014

Vintergenser

Äntligen har den här koftan blivit fotad! Jag fullkomligt älskar den. Mjuk mjuk Wollmeise dk och så ett av de finaste mönstrade ok jag sett. Mönstret har bara ett sånt där siffernamn som inte går att komma ihåg, men går att hitta här på ravelry och sen är det lätt att klicka sig vidare. Jag gjorde som i mönstret förutom att jag stickade mönster längst ner på kropp och ärmar. Och så klippte jag upp den till en kofta, på insidan blev det ett enkelt rött rippsband för att dölja den fula sömmen.

Garnet är som sagt Wollmeise Dk, i färgen Neptun medium. Svår att fånga på bild, lite mer åt det blågröna hållet i verkligheten. Wollmeise är superwash och i blockningen växte den rätt mycket (vilket inte provlappen gjort) så jag har försökt göra den mindre genom att tumla. Funkade tyvärr inte, men nu har jag vant mig vid att den är lite större och börjat acceptera faktum. Jag gillar den skarpt ändå!

19 comments:

med nål och tråd said...

Jag är grymt imponerad, fy tusan vad snygg den är

Citronmoster said...

Wauu...den er super flot :-)

Löpmaskan said...

Å så snygg. Och det röda bandet...

mads said...

Ruskigt snygg! Bra jobbat! Gillar också detaljen med det röda bandet, så fint med små prickar över i:et liksom.

lotta n said...

Superfin kofta, fin färg och vackert mönstrad!

Maria/Lilla07an said...

Så himla fin! Å precis som med flera andra projekt, t ex ellafunt så är din version mycket snyggare än alla andras. Kram till dig!

Jennie said...

Helt fantastiskt fin!! Det låter så läskigt att klippa i det en stickat för att göra en kofta. Men snygg blir det ju och kofta är mycket mer praktiskt än tröja...

Maja said...

Det var en vakker kofte(jakke)!

Anonymous said...

Den blev jättefin, din blå-vita kofta. En pyttedetalj som jag tycker är väldigt fin är att det blå går ner i spets i det vita från resåren.

Emmas dagar said...

Den är jättefin!

Sylvia said...

Den er kjempefin, din nye kofte.
Mine ting blir også litt for store, men det er mye bedre enn at de blir for små. Jeg synes den sitter som den skal, og du kler den så flott.
God lørdag.

Stine said...

Kjempe fin! Likte veldig godt den fargen :)

Anonymous said...

Så jättefin tröja du stickat. oket är så fint.

emma said...

Så himla fin! Fin färg, fint mönster, fint med kantband och fint att du sytt i knapparna med korsstygn!
Finfint helt enkelt!

Ulrika said...

Den är superfin! En kofta som kommer att leva i generationer!

Huldr said...

Kjempeflott kofte, nydelig til deg! Har hatt denne som favoritt en stund jeg også, om jeg lager den vil jeg nok herme og lage jakke ut av den som du har gjort. Du inspirerer! )

Huldr said...

Kjempeflott kofte, nydelig til deg! Har hatt denne som favoritt en stund jeg også, om jeg lager den vil jeg nok herme og lage jakke ut av den som du har gjort. Du inspirerer! )

Manduzana stickar said...

Men Clara, den här koftan är ju helt magisk!

Petra said...

Gud vad fin! Har precis hittat hit till bloggen och allt du gör är superfint!