Wednesday, April 2, 2014

Pebble Cliff hat

Jag hittade den här bilden på datorn och insåg att jag helt glömt att blogga om min Pebble Cliff hat. Det främsta anledningen till det är att det verkligen inte är en mössa i min smak, och sen den blev klar för ca ett halvår sedan så har jag använt den en enda gång. Den ser ju fin ut på bild och så, men någonting med passformen gör att den inte alls sitter bra på mig. Jag gillar rakare mössor, och den här minskas lite för varje färgskiftning vilket ger en mer långsamt avsmalnande mössa. Säkert bra på många andra men inte på mig. Får se det som en lärdom i vad jag inte gillar och se om jag hittar någon annan att ge den till istället!

Garnet är Supersoft från Magasin Duett och jag har stickat med dubbelt garn. Stickorna minns jag inte riktigt men jag gissar 3 eller kanske 3.5mm. 


9 comments:

Helga said...

Snyggt mönster och färger var det iaf! :)

Maria/Lilla07an said...

Jag gjorde en jag med och formen är ju himmelens konstig måste jag säga. Man får liksom vika till den på nåt vis baktill för att den inte ska stå rätt opp. Men jag älskar mönstret. Tyvärr inte modellen. Men, men.... nu har vi gjort den, det va skoj att sticka och i mitt fall så fick gubben mössan he he ;)

Linda said...

Wow, den är jättesnygg! Synd att du kände att den inte passade, men du har iallafall något fint att titta på :)

Stine said...

Kjempe fine farger :-)

Anonymous said...

Jag stickade också en i vintras och har använt den rätt mycket. Men jag gjorde om mönstret och gjorde den rakare och drog ihop den i toppen och avslutade med en liten I-cordtipp. Det blev bättre tycker jag.

Anonymous said...

Tyvärr är det så ibland, det spelar ingen roll hur snyggt det blir, känns det inte bra så använder man inte det...

Clara said...

Maria, Ami P: Då är det inte bra jag som tycker att det var konstig passform! Jag borde gjort som du Ami och ändrat den, stickar jag en till så ska jag absolut göra det.

Matilde said...

Så fine farger! Synes alltid du velger så fine fargekombinasjoner til det du strikker - det er veldig inspirerende!

Barbro said...

Bra inlägg Clara. Jag har haft mönstret på väntelistan ett tag.
Kanske kan man ändra lite. Lite rakare och pösigare. Jag skulle vilja ha den i olika blå färger.