Saturday, June 7, 2014

Nytt på stickorna


Äntligen har jag börjat på en VitaminD! Har velat sticka den ungefär hur länge som helst men nu är den på gång. Garnet är Dandelion sport från Morris garn. Superrolig att sticka på! 

Och så har jag lagt upp till ett par halvvantar i egenfärgad merino. Måste ju testa garnet lite innan jag eventuellt börjar sälja! Än så länge känns det väldigt trevligt, men jag vill testa och se om det nopprar sig också. Får väl använda muddarna lite trots sommarvärme, några barnvagnspromenader brukar vara bra slit-test för halvvantar :)
Mönstret är också mitt eget, Helga från Vantar för alla årstider.

Jag stickar förresten alltid flätor utan flätsticka, i alla fall när det inte är superkomplicerade flätor. Ysolda skrev för ett tag sedan om hur det går till, här finns det att läsa! Ger mycket mer flyt i stickningen.

5 comments:

annasaviga said...

Det verkar som att många stickar på en vitamin D just nu och även jag har varit sugen länge. Mönstret köpte jag för över ett år sedan, så snart är det väll dags att sätta igång.

emma said...

Åh, är också så himla sugen på den, har till och med mönstret utskrivet och väntandes.
Jag siktar på en i rött lingarn, men först ska jag sticka en gråsparv :)

Fröken Fräken said...

Mums, blir så sugen på ett nytt projekt när jag ser dina stickningar i härliga färger. Har dock gett mig själv beting på en blekrosa bröllopssjal till en vän, så jag får nöja mig med att dregla.

Manduzana stickar said...

Jag är också sugen på en Vitamin D men har inte hittat Det garnet än.
Förresten, jag måste testa på det där sättet att sticka flätor på. Jag älskar flätor men inte flätstickor så mycket.

Lovisa said...

Åh, flätor i gräsgrön merino - vad fint! Tack för tips om smidigare sätt att sticka just flätor.