Saturday, June 28, 2014

Simple sprinkle

Jag tror inte att jag bloggat alls om min Simple Sprinkle, men det är den jag stickat mest på senaste tiden. Perfekt med enkel meditativ och tröstande rätstickning som ändå är rolig för att det är olika ränder och förkortade varv. 

Såhär ser många av mina bilder i kameran ut, särskilt när jag tar kort själv med självutlösaren. Tycker att leenden på bild ser mindre stela ut om jag går grimaser och fånar mig emellan :)

Mönstret är gjort av Veera Välimäki, och som så ofta med hennes mönster så gillar jag verkligen ursprungstanken men är besviken på detaljerna. Katarina inspirerade mig till att göra en I-cord kant, och ärligt talat så tycker jag att i-corden är halva grejen. Utan den skulle halsduken/tubsjalen (vad kallas egentligen cowl bäst på svenska?) sett slarvig och halvdan ut. 


Jag stickade i-corden såhär: 
Rätsida: lyft 3m, sticka tills 3m återstår, lyft 3m. 
Avigsida: 3am, sticka tills 3m återstår, 3am. 

7 comments:

Irene Lundell said...

Tack för att du delar med dig av dina underbara stickning, dina grimascher och att du även vågar dela oron kring ditt barn.

Kanske funkar grimaserandet, för på de andra bilderna ovan är du otroligt vacker med en rejäl portion naturlig skönhet. Fast du är söt till och med när du grimaserar, det är orättvist! ;)

Anonymous said...

Jättefina färger och lilla halsduken med kanten ser "dyrare" ut. Tack för att du delar med dig av dina ideer. Men vad ni är lika Astrid och du...lika söta. Men väntar med spänning på bilden där du sitter med fotsulorna ihop o ler hi hi kitty

Jenny said...

Vilka härliga färger! :)

Päivi said...

Dear Clara,
I have been following your blog for a while now and I think you are wonderful!
Again you show us something so nicely made.
Thank you for sharing and I am looking forward to future posts,
Chars Salüds
Päivi

Andrea said...

Hej!Jättefint! Tänk om du kanske kunde ha en kurs i I-cord, här i Göteborgsområdet kanske? Jag kommer garanterat!
/Andrea på Masthugget

Svarta Malin said...

Clara, du är så fin på alla dina bilder!
Verkligen fotogen!!

Manduzana stickar said...

Bilderna på dig är ju helt fantastiska!