Sunday, February 8, 2015

Rara ärtor


På flera ställen har jag sett fina ärtpåsar under året som gått, så jag blev sugen på att sy ett gäng till Astrid. Väldigt tacksamt projekt där jag fick användning för alla små spillbitar av fintyger som jag inte velat slänga. Ca 10x20 cm gick åt av varje bit, med lite variation beroende på hur stor spillbit jag hade. 

Klart mitt barn ska ha fina ärtpåsar liksom! Jag är jättenöjd, Astrid är måttligt road av dem. Som vanligt föredrar hon plast framför grejer som är fina på riktigt :P

Och tack rawformatet för att du gör det möjligt att överhuvudtaget fota den mörka årstid. Har ni möjlighet att fota och redigera i raw så gör det! Efterbilden är bara efter att ha klickat på auto två ggr, en gång på vitbalans och en gång på autoknappen under. Jag gillar att göra mer avancerade grejer i photoshop också, men ibland funkar auto väldigt bra!

3 comments:

Tyg och otyg said...

Otacksamma unge! De är ju väldigt fina och avlyxiga tygrester minsann. :)
Tror förresten att jag gjort ett ärtpåseinlägg med samma titel på min blogg också.

Clara said...

Tyg och otyg: Ja men det heter det ju! Jag har kollat på dina ärtpåsar flera gånger, det måste vara därför jag sedan haft frasen "synd på så rara ärtor" på hjärnan när jag sytt. Och sen har jag glömt varifrån jag fått det och gett mitt inlägg samma titel... min hjärna är inte riktigt med nuförtiden alltså!

Tyg och otyg said...

Haha, det är ju inte som att jag har patent på den frasen precis. Det är ju en passande titel till just ärtpåsar! :)
Krya på er!