Friday, May 29, 2015

Äppelväskan

Direkt när jag fick syn på den här väskan visste jag att jag ville sy den. Mönstret heter Caravan Tote och först tyckte jag att priset var jättehögt, "det är ju bara en väska liksom". Nå, så är det inte! Det är ett så välgjort mönster att jag skulle kunna betala det dubbla, så bra är det! Först fattade jag ingenting av hur alla delar skulle hänga ihop, men sen plötsligt var det en skitsnygg väska. Så tycker jag ofta det är med bra mönser, jag följer alla steg utan att fatta någonting och sen TADAA är det något snyggt. 

Det är också tänkt att det ska vara en stickväska, den har liksom särskilda fack för stickor! 

 Tygerna är såna jag hade hemma, grått linnetyg som blev över från ett förkläde jag sydde och äppeltyget har jag köpt av Nusse. Fodertyget är vanlig gul bomullsväv som kanske kommer från stoff o stil eller något liknande ställe.

Jag håller redan på med en till, denna gång till min svärmor. Och så tänkte jag att det vore väldigt kul att potatistrycka tyg till en, och kanske indigofärga? Det kommer bli fler, helt klart :D

6 comments:

Gerds Stickkorg said...

Så fin väska du gjort. Får verkligen stickorna plats? Blir riktigt sugen på att sy en egen fast det var länge sedan jag sydde något större projekt.

Anonymous said...

Fint tyg! Jag undrar om väskan stängs med någon dragkedja eller annan knäppanordning upptill?

Clara said...

Tygochgarn: ja, den har ett sånt magnetlås som den stängs med upptill, praktiskt!

Gerds stickkorg: långa jumperstickor får inte plats, men jag som bara stickar med avskruvningsbara toppar kan ta med sådana. Jag har bara lagt ner pennor dock än så länge :)

ylva said...

Riktigt snygg och härlig ! bara fantasin verkar sätta gränsen vad gäller kombo med tyger. Jättefin ! man blir glad.

Veronica Olsson said...

Så snygg och praktisk väska!

Sylvia said...

Det var en kjempefin veske du har sydd.
Og helt perfekt som strikkeveske :)