Tuesday, May 3, 2016

Grannys favorite

Astrid har länge pratat om att hon vill att jag ska sticka en blå kofta till henne. Det här är första gången hon uttryckt en önskan om något stickat (som inte inbegripit att typ sätta en stor fotboll mitt fram på tröjan) så jag blev glad och letade genast i garnskåpet efter något passande. Hittade en härva Wollmeise DK som jag tänkte skulle räcka, letade upp ett passande mönster stickat uppifrån och ner för att maximalt utnyttja garnet och satte igång.  Under arbetets gång har jag flera gånger visat koftan för Astrid och vi har pratat om att den är till henne, en blå kofta som hon vill ha, och hon har varit jättenöjd.

Så blev den klar häromdagen och jag visade den för Astrid. Som blev skitarg. "JAG VILL INTE HA EN BLÅ KOFTA JAG VILL HA EN LILA KOFTA". Och så slängde hon iväg den.... Håhåjaja! Hon har stark vilja den ungen! Jag tar det med ro och tycker det är rätt kul, och förmodligen kommer den bli använd när den väl ligger i lådan och hon har vant sig lite vid den. Och hon har varit med och valt knapparna sen när den blev klar, tyvärr hade jag inga lila knappar men gula var hon nöjd med.

Mönstret heter Grannys favorite och stickas uppifrån och ner. En härva (drygt 200g) wollmeise DK räckte precis till storlek 3 år. Jag gjorde lite ändringar, sticka knapphål hela vägen, gjorde inte lika många ökningar i sidorna som mönstret skrev (är inte så förtjust i a-linje koftor) och så gjorde jag ribbade ärmslut istället för rätstickning pga att ribbade ärmslut är så mycket mer praktiskt på barn. Och praktiskt går alltid före fint på barnplagg.

Namnlappen har jag tryckt själv, köpte sån gummimatta att göra egna stämplar av och karvade ut Astrids namn. Är nöjd med dem, gillar att de är lite operfekta sådär.

7 comments:

Anonymous said...

Men så fin! Blått är flott, hälsa det till lilla A :)

Anonymous said...

Haha, barn alltså.

Anonymous said...

Då ville hon ha en blå kofta men nu vill hon en lila, så det kanske var så att du stickade för långsamt ;).

Anonymous said...

vackert, och mönsteret kommer så fint fram med den här färgen.
Ungar skifter mening så ofta att det att hitta rätt är inte lätt.

Linnéa said...

Jag håller tummarna för att Astrid ändrar uppfattning om den, för den är verkligen jätte fin :)

Monstermønster said...

Veldig fin! Og det gjorde seg med de gule knappene til.

diaryofadizzygirl said...


If you knitted her a purple cardigan, she probably would have told you that she wanted a red cardigan instead! (Ursäkta mig. Jag taler bara lite svenska. Jag läse bloggen för att lära mig mer svenska)