Friday, May 20, 2016

Klänningen Sally

 Jag har sytt ännu en terapi-klänning till Astrid, terapi på så sätt att jag tycker vävda klänningar i barnstorlek är väldigt roliga att sy men de lär inte bli använda särskilt mycket. Den här gången testade jag ett nytt mönster som heter Sally och som kommer från Very Shannon.

Egentligen vet jag inte riktigt vad jag tycker om det här mönstret. Hela överdelen är fodrad och den blir väldigt snygg på insidan när alla sömmar är dolda i fodret, men det var lite väl pilligt och omständligt att sy den. Det förtog lite av det roliga. Dessutom skulle jag nog sytt en större storlek, jag sydde storlek 3år eftersom Astrid precis fyllt 3, och den sitter okej när hon har den på sig men är lite svår att få av och på. Astrid hatar den, förmodligen kan hon inte röra armarna tillräckligt mycket i den, och så fick hon panik när hon inte fick av den själv. Men kjolen med de stora fickorna är härlig, kanske kombinerar jag den med en annan överdel i framtiden. 

För att över huvud taget få på klänningen på Astrid valde vi tillsammans ut ett märke att sätta på. En boll blev det, såklart, Astrid älskar bollar. Jag måste köpa fler såna här märken, när jag märkte att klänningen var i minsta laget försökte jag dra loss det igen men det sitter som berget. Kanske blir det en gåva till något annat mindre barn som också älskar bollar. Eller så säljer jag den så småningom, det borde väl finnas fler boll-älskande barn som vägrar kläder utan fotbollar på?

5 comments:

Grahnslöjd said...

Vilken söt klänning, känns lite gammeldags:) Synd att den blev lite trång...men snygg var den hur som helst:)

Malin / www.aargang73.dk said...

Gud, vilken söt klänning! Jag älskar också att sy små klänningar, det är så tacksamt på nå't sätt... Hoppas du hittar någon som kan få glädje av klänningen!

agatas fynd och fantasier said...

Oj, vad fin den är! Jag älskar fickorna! Och är också förtjust i vävda tyger medan sexåringen gärna har trikå. Helst med vadsomhelst från Frost som dekoration, men det försöker jag undvika. :-)

Mari said...

Haha! Min datter elsker også baller! Så om du finner på at du skal selge den så skal jeg følge med! Veldig fin kjole!

Clara said...

Agata: Haha, känner igen, fast här är det inte Frost (än) utan mer andra djur och såklart bollar då. Och absolut helst trikå, det är därför jag mer syr vävda klänningar för att det är kul och ångestdämpande än för att de ska bli använda.