Friday, June 24, 2016

Glad Midsommar och en randig klänning

Glad Midsommar allihopa! Vi ska inte fira särskilt mycket men åker till min mammas kolonistuga en sväng för att i alla fall få se en midsommarstång. Astrid har redan deklarerat att hon verkligen inte vill dansa, men vi kan ju se på när andra dansar. Och kanske hon ångrar sig (men det tror jag inte, så bestämd som hon är). 

Själv tänkte jag ha den här klänningen idag, nysydd i ljuvlig indisk bomull (fast förmodligen med stövlar och regnjacka till också). Jag köpte lite tyger direkt från Indien via IndianStores på Etsy, men annars går samma tyger också att köpa från Merchant & Mills. Kan verkligen rekommendera IndianStores för den som är ute efter tunna svala bomullstyger! Frakten var rätt dyr men å andra sidan är tygerna så billiga att det jämnar ut sig. Tyg till fem klänningar och en sjal blev ca 1000kr inkl frakt, helt klart överkomligt (jag behövde inte betala tullavgift och moms den här gången, men den kostnaden får en ju också räkna med).

Obligatorisk bild med tatueringen! Mönstret till den här klänningen är mitt vanliga, jag har ju tipsat om liknande mönster här. Den här gången la jag till hällor (heter det hällor? blev osäker nu) för skärp i midjan och jag tycker verkligen det blev pricken över i! Så nöjd med det. 

Och så har jag piercat mig! Om ni följer mig på Instagram (jag heter ClaraStickar där också) så har ni sett att jag funderat på det länge. För en vecka sen gjorde jag det! Just septum piercing är ju en väldigt lätt piercing att dölja om det behövs och skulle jag  ångra mig är ärret helt osynligt inne i näsan. Men just nu känns det helt rätt! Inte gjorde det ont heller, kändes mindre än att ta blodprov. Då är kliandet i näsan när det läker mycket värre... Får verkligen hålla mig för att inte vara där och peta hela tiden.

12 comments:

Jennie said...

Men alltså wow, vad fint, klänningen, septumpiercingen, tatueringen, fotona, allt!

Karin Åberg said...

Jättefin klänning! Hällorna och skärpet blev verkligen pricken över i. Glad midsommar!

Helga said...

Supersnygg klänning! Jag har också varit sugen på septumpiercing eftersom det är snyggt och lätt går att dölja om en inte vill ha den längre. Får se om det blir av nån gång!

Annorlunda said...

Vi har haft en fin dag (Midsommarafton). Vi åkte till ett ställe och firade sedan efter det så åkte vi en runda. Sen har vi tittat på film i kväll. I morgon blir det nog lugnt på (Midsommardagen). Har en fortsatt trevlig midsommarhelg!

Annorlunda said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Dödergök said...

Å den här klänningen är verkligen nåt alldeles extra.

Veronica said...

Superfin klänning! Blev sugen på att kolla in Indianstores lite närmare men förstår inte helt är hur breda tygerna är. Är de alltså 44 inches (115 cm) breda? Känner att jag verkligen behöver räkna lite på tygåtgång....

Clara said...

Veronica: ja de är smala, jag köpte 3m av varje för att vara säker på att det skulle räcka. Och det gjorde det, räcker förmodligen till någon stickväska eller två också. 2,5m räcker förmodligen.

verasvardag said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Toppen, tack!!! Då blir det till att lägga en beställning ikväll!

Cecilia N said...

Jättefin klänning.
Pricken över i med hällor och skärp.

Manduzana stickar said...

Piercingen passar dig så himla bra!