Saturday, June 4, 2016

Klänningar som liknar min Perfekta Klänning

Jag får ofta frågor om mönstret till min favoritklänning, den som jag kallar Den Perfekta klänningen eller Den Perfekta Klänningen 2.0. Mitt mönster är från början baserat på Zippy top och kjol från Factory Dress, men nu har jag ändrat så mycket så det är inte mycket kvar av ursprungsmönstren. Senaste tiden har jag i alla fall ramlat på lite andra klänningar som jag tycker liknar min Perfekta Klänning så jag tänkte tipsa om de jag sett.


Det här är klänningen Fen från Fancy Tiger Crafts. Jag tycker den är jättefin! Med holkärm och fickan är den väldigt lik min klänning, och att ändra rynket till veck om en vill är lätt. Det här är förresten den typ av fickor jag kallar "gubbfickor" och som jag älskar! Vet dock inte vad de egentlign kallas.
Sök på Fen dress så kommer det upp massor med bilder på snygga varianter av den här klänningen, det är många som sytt den. Pluspoäng för storleksspannet, finns i storlekar mellan 0-20, alltså ca bystmått 81-118cm. Och så rekommenderar jag såklart alla med stor/liten byst att göra Full bust adjustment eller Small bust adjustment.


Bettine dress från Tilly and the Buttons är lite lik min klänning också, även om resåren i midjan skiljer. Det här är också ett väldigt populärt mönster, en bildgoogling på Bettine dress ger massor av inspirerande bilder på folk som sytt varianter av den här klänningen. Finns i bystmått 76-112.


Day Dress från The avid seamstress har isydda ärmar och är lite mer figurnära än de andra, men visst liknar de mitt klänningsmönster lite ändå? Den undre varianten tycker jag är såååå fin, sydd av en av mina största sömnadsinspiratörer Katie. Mönstret får dock minuspoäng för att största storleken är så liten, passar bystmått 106cm. Buuu säger jag åt det! 


Maya från Marilla Walker är en rak klänning utan separat kjol, men den här den där superbekväma holkärmen som jag älskar. Jag har sett en del varianter där folk tagit överdelen och lagt till en separat underdel också, precis så som jag gjort på min favoritklänning. Finns i storlek 8-18, där den största storleken passar bystmått 122cm. 

Jag har inte sytt någon av dessa klänningar, jag har bara sett bilder på dem och tänkt att jag ska tipsa om dem eftersom jag ofta får frågor om mitt mönster. Inte heller är jag sponsrad på något sätt, det är bara mina iaktagelser. 

No comments: