Saturday, August 13, 2016

Emilias tyger

 Kolla vilket snyggtyg jag klippt i! Det är min kompis Emilia som äntligen börjat sälja sina handtryckta tyger, kolla in hennes webshop här. Jag är jätteförtjust i hennes formspråk, tycker allt hon gör blir fint. Stickningar också, spana in det på Instagram där hon heter emiliasfuglie.

När vi var och hälsade på häromveckan så köpte jag ett tyg som nu blivit den här väskan. Jag vill ta fler bilder, den här bilden var den enda jag hann ta innan vi överraskades av ännu en störtskur och fick cykla hem igen. Om ni inte tycker att färgerna stämmer överens på bilderna så är det för att fram och baksida är olika, samma former men lite olika färger. Fler bilder kommer förmodligen! 

3 comments:

Julia said...

Oj, vad fint!

Anonymous said...

Riktigt snygg; allt du tillverkar är så fint och ser så välgjort ut. Jag önskar att jag kunde göra något mer avancerat än en stickad halsduk ( påbörjad oktober förra året och inte klar än). Det är inte enbart träning, det krävs begåvning för hantverk också. Det har du verkligen, dina sydda sker är ju lika fina som dina stickade. Jag beundrar dig mycket.

Anonymous said...

Hej Clara! Din blogg är fin! Jag chansar här inne - och annars kanske någon av dina följare vet mer:
Jag fick låna ett häfte/oinbunden bok om stickmönster. Den innehåller inga stickbeskrivningar avseende plagg utan bara mängder av olika mönster som inspirerar att lägga in i plagg. Troligen tryckt någon gång på 40/50-talet och utan färgbilder. Jag vet att jag innan jag återlämnade häftet såg att den fanns på antikvariat.net men var beställd för någon annan. Vet inte vad skriften heter, vem som utgivit den etc. Bara intressant för någon sticknörd ...

Kanske du eller någon läsare känner igen beskrivningen ?

Hälsningar/gunilla

gunillasmattatelje@yahoo.se