Monday, March 13, 2017

En mjuk Aranami

Jag är superförkyld och har jättetråkigt, men tack och lov hann jag färga dessa precis innan jag blev sjuk så att jag i alla fall kan lägga upp till en ny rolig stickning när jag ändå inte orkar flytta mig från soffan. Plus att jag upptäckt den jättemysiga serien Please like me på Netflix så under omständigheterna har jag det helt okej.

Är jättestolt över att jag lyckades färga gradienter! Det är något jag velat göra men inte vågat ge mig på, men med en del (mycket) hjälp från Dandelion-Anna så gick det bra! Att hon hjälper mig trots att jag egentligen är hennes konkurrent (även om min garnförsäljning är ca en promille av hennes) känns så himla fint. Gillar verkligen stickvärlden! Den är snäll. Och gillar Anna <3 .="" br="">

Det blev tre försök innan jag fick till den här som jag slutligen blev nöjd med, men de försöken är helt okej de också så tänker att jag kan sälja dem så småningom. Planen är att det ska bli en Aranami, en nästan likadan som jag redan stickat. Den stickade jag dock i garn jag spunnit själv, och även om det känns coolt och bra så blev det garnet alldeles för hårt så det känns lite som att ha på sig en rustning/pansar. Planen är alltså att det ska bli en precis likadan Aranami men en som är mjuk och skön att ha på sig!

6 comments:

Ullemor said...

Jättefina färger. Ser fram mot att få se resultatet.

Brita said...

Hoppas att du kryst på dig och älskar färgerna :) nu väntar jag på resultatet...

Sofie said...

Åh, vilka härliga färger!! Super fint! Ska bli spännande att se hur det blir sen!

Ida linnea said...

Hej, galet fina stickningar du gör!
Jag behöver tips från experten!
Jag vill sticka ett linne, (länkar nedan) , och till det mönstret behöver man 100% silkesgarn. Nu tycker jag att det är rätt svårt att få tag i,samt att det är ganska dyrt, så jag undrar ifall du har tips på garn som skulle fungera lika bra.

Skulle vara suuper tacksam för svar!

https://www.purlsoho.com/create/2016/08/19/drawstring-camisole/?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=Introducing%20Spun%20Silk%20%7C%20T7&utm_term=PS%20Recipients

Clara said...

Ida Linnea:
Mitt tips är att du kollat på Ravelry vad andra använt för garn till det linnet, och kanske till andra linnen. Det linnet du länkade till hittar du här: http://www.ravelry.com/patterns/library/drawstring-camisole

Annars skulle jag säga något slags lingarn, det är också svalt precis som silke men lite billigare (dock bara lite, lin är också ganska dyrt).

Manduzana stickar said...

Väldigt snygg gradient! Jag har inte vågat ge mig på det än. Bra med tips från någon som Anna, hon är ju mästare av gradienter :)