Saturday, March 18, 2017

Sergels torg på en sten

 Jag är fortfarande sjuk, så segt med en så långdragen förkylning. Nästan en hel vecka av bara ligga i sängen/soffan och inte orka göra något alls.  Men innan jag blev sjuk hjälpte Andreas mig att fota de här sockarna! De har varit klara jättelänge men inte blivit fotograferade eftersom jag tycker det är så svårt att fota sockar med självutlösare och stativ. Behöver öva på det. Andreas har blivit riktigt skicklig på att ta kort efter att levt 9 år med en stickbloggare men Astrid tillåter tyvärr inte att han hjälper mig särskilt ofta :P.

Mönstret kommer från Tant Ulltuss fantastiska bok som jag räknar med att ni alla känner till vid det här laget! Eftersom det är så länge sen jag stickade dem minns jag inte om jag gjorde några ändringar men jag tror inte det. Har upptäckt att den här typen av hälar passar mig väldigt bra, bättre än de där det minskas längs med foten efter hälen (rörigt beskrivet, jag har feber när jag skriver men hoppas ni förstår vad jag menar). Garnet har jag färgat själv med ett vanligt sockgarn som bas, Opal om jag minns rätt. 

3 comments:

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Jättefina!

Lena i Östersund said...

Så fina och fräscha i de här färgerna.

Silvia said...

I just got the book in English (sorry no Swedish) and my yarn should arrive today. So excited, thanks for showing some of these designs so I got to know the book. I love her designs and your color scheme.

Feel better!