Wednesday, July 12, 2017

Kikis expressbud

Astrids nya favoritfilmer är Kikis expressbud och Min granne Totoro och vi föräldrar jublar! Äntligen är vi (nästan) ur Frost-träsket och dessutom gillar hon filmer som vi också gillar (alltså visst Frost är en helt okej film men Kiki och Totoro är ju bra på riktigt). 

Självklart ville Astrid se ut som Kiki och det är en önskan jag gärna uppfyller. Jag älskar färg och färgglada kläder till barn men svart på barn har något så coolt över sig. Har försökt smyga in lite svarta kläder i Astrids garderob innan (särskilt som jag själv har mycket svart och gärna vill använda upp restbitarna från mina kläder) men de har totalnobbats. Men nu älskar hon sin svarta Kiki-klänning och vill ha den varje dag. Min coola unge! 

Mönstret är Groove dress, samma som jag sytt flera gånger tidigare. Gör sig ypperligt bra som häxklänning tycker jag. Storlek 5år är bara lite stor till Astrid som nu är 104cm. 

Kiki har en stor röd rosett också så det ingår ju i klädseln. Jag använde den här tutorialen för att få en rosett i den storleken, dock med ändringen att mittendelen är en vändsydd tub för att slippa råa kanter. Sen köpte jag ett diadem och rött tubband på Stoff och Stil och sydde fast rosetten på diademet. Easy peasy och både jag och Astrid är nöjda!

Kiki-kläder är utmärkta att mata hönor i tex! Nackdel dock att Kiki inte har någon tröja eller byxor på sig - Astrids lätt blå läppar på översta bilden visar att envisheten är stor när det kommer till klädsel... :P

3 comments:

Cecilia N said...

Sötaste Kiki i stada!

Envisa ungar får frysa så länge det inte är min kropp de fryser om.
Jag pratade igår med min envisa pojk som numera mäter 1,97 cm.
Om man inte får uppleva vad det innebär att frysa eller vara hungrig så förstår man ju inte tjatet om att man ska klä sig eller äta, menade han.

Förvisso, men hungriga barn uppskattar jag lika mycket som övertrötta ...
Frysande barn med räddningen inom en armlängds avstånd är lagomt äventyr.

Fröken Slöjd said...

Så fint för restbitarna som får pryda denna vackra tjej.
När man kollar på spelfilms trailern kan man skymta både svarta tajts och svart långärmad tröja med stor krage/huva - kanske skulle passa denna något kyliga sommar.
Hälsningar Fröken Slöjd

Linnéa said...

Åh vilken söt klänning!!