Sunday, August 20, 2017

Särö

Igår hade vi en sån härlig dag! Vi lastade upp cyklarna på bilen, åkte till Amundön och parkerade där för att sen cykla vidare ner mot Särö. Det är en del av Kattegattleden och så himla fin cykelväg. Blir sugen på att cykla vidare neråt men det får bli ett annat år. 

Längst ut på den flotta halvön där 35-miljoners villorna ligger på rad (överdriver ej, kollade hemnet och det låg två villor för 35 mille ute) finns ett litet naturreservat. Perfekt att ställa cyklarna där och gå en promenad plus kunna ha picknick vid havet. Enda minuset var att alla vi mötte såg så sjukt borgerliga ut, det var  dyra pikéskjortor och ralph lauren kepsar på alla vi mötte... Känner mig ej hemma i sån miljö. Men naturen där var magisk!

Förutom hav fanns där partier med superfin skog också. Mossbeklädda sternar i den där magiskt gröna färgen. Astrid som annars starkt ogillar att gå gick för en gång skull riktigt bra och verkade tycka det var en kul slinga. Bra när naturen varierar så mycket att till och med fyraåringar uppskattar det. Och bra när sagda slinga bara är 3km så ingen hinner bli alltför trött (inkl föräldrarna som måste bära barnet en del). 

Jättestora gamla ekar! 

Sen åt vi hembakta mazariner (om ni inte testat att baka egna så är det förvånansvärt enkelt!) (Astrid tyckte dock dom var superäckliga), drack kaffe och cyklade hem igen!

No comments: